Aktualno
StoryEditor

Florian grupa: Spremni smo izgraditi tvornicu u Vukovaru i zaposliti 500 radnika, čekamo odluku

03. Veljača 2017.

Talijanska Florian grupa koja se bavi drvnom industrijom, predstavila je u petak u Vukovaru projekt ulaganja u izgradnju tvornice finalnih proizvoda od drva u čiju je izgradnju spremna uložiti 25 milijuna eura i zaposliti oko 500 radnika.

>>>Florian Hrvatska preuzeo DIN Novoselec, najavio ulaganja od 25 milijuna eura u Vukovaru

Predsjednik Uprave Florian grupe Elvio Florian naveo je kako ta grupa u Hrvatskoj ima pet tvornica i veliku želju u Vukovaru otvoriti šestu. Za Vukovar su, kako je kazao, zainteresirani zbog smještaja uz Dunav i zakonskih povlastica.

"Mi smo spremni, samo čekamo da donesete odluku", poručio je.

"Jedan od najvećih stranih ulagača"

Po riječima člana Uprave za financije Floriana Hrvatske Viktora Horvatinovića, Florian Grupa je u 2016. godini ostvarila konsolidirani prihod u iznosu 116 milijuna eura, a Florian Hrvatska 46 milijuna eura.

"U Hrvatskoj smo jedan od najvećih stranih ulagača u drvni sektor i trenutačno zapošljavamo više od 650 radnika koji rade prvenstveno na izradi finalnih proizvoda koji se izvoze na tržište zapadne Europe", rekao je Horvatinović.

>>>Zlatna sirovina Hrvatskih šuma

Član Uprave za proizvodnju Floriana Hrvatske Mario Vučko kazao je kako bi Florian grupa u Vukovaru izrađivala gotove podove i masivne ploče uz proizvodnju električne i toplinske energije. "Ova ideja i projekt ne zasnivaju se na ugrožavanju postojećih pilanskih kapaciteta ovdašnjih drvoprerađivača niti želimo ikome preoteti sirovinu", rekao je.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je ocijenio kako pokretanje investicije Florain grupe u Vukovaru ovisi o državi i nadležnim ministarstvima.

"Sve dosadašnje Vlade nisu našle načina da vrate život u Vukovar te smo sami odlučili poduzeti neke korake, a rezultat je ovo. Rok za pokretanje investicije je dvije godine od potpisivanja ugovora koji će investitoru jamčiti dotok sirovine, a investicija bi se realizirala u vukovarskoj gospodarskoj zoni", kazao je Penava, koji se nada da će Vlada otkloniti sve prepreke investiciji.

19. travanj 2024 17:35