Aktualno
StoryEditor

Florida legalizira medicinski kanabis

08. Lipanj 2017.

Zakonodavci savezne države Florida postigli su dogovor o legalizaciji medicinske marihuane ukinuvši zabranu koja je onemogućila donošenje te odluke prošli mjesec.

Dogovor koji je postignut u utorak navečer po lokalnom vremenu, nakon tjedana pregovora, podržava 71% birača koji su se izjasnili o tom pitanju na izborima u studenom 2016. Na izborima su glasači odlučili prihvatiti ustavne amandmane koji su predloženi, kako bi ljudi sa čitavim nizom tegoba dobili pristup medicinskoj marihuani.

>>>Očekuje se da će američka industrija marihuane u tri godine stvoriti 300 tisuća radnih mjesta

Zakonodavci planiraju taj prijedlog izglasati do kraja tjedna. To bi vrlo lako mogao biti i jedini prijedlog koji će biti izglasan tijekom posebne trodnevne sjednice koja je počela u srijedu. Postoje sumnje da bi ostali prijedlozi ostali nedirnuti zbog nejedinstva i nedostatka suradnje unutar samog parlamenta.

>>>Njemački parlament jednoglasno legalizirao medicinski kanabis

"Naša ustavna dužnost jest osigurati dostupnost i uporabu medicinske marihuane na način koji je određen od strane glasača Floride," - kazao je senator Rob Bradley u svojoj izjavi. "Zakonodavstvo koje će staviti pacijenta na prvo mjesto dodatno će proširiti pristup medicinskoj zaštiti, dok će istovremeno omogućavati i sigurno korištenje."

26. travanj 2024 08:06