Aktualno
StoryEditor

Galićevi navodi u Lideru povod Perušku za inzistiranje na smjeni čelnika Jamnice?

24. Kolovoz 2018.

Nakon svojevrsnog zatišja nakon postizanja nagodbe, izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško danas je poslao priopćenja u kojima traži smjenu dvojice istaknutih menadžera - predsjednika Uprave Jamnice Mislava Galića i  menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

Čitatelji Lidera prije dva tjedna mogli su čitati sveobuhvatan i opširan intervju koji je Manueli Tašler dao predsjednik Uprave Jamnice Mislav Galić. Današnji zahtjev za ostavkom tog čelnika Jamnice može se tumačiti i kao odjek izjava Mislava Galića koji se bez puno ustručavanja usudio ustvrditi kako se rezultati Jamnice ne mogu pripisati izvanrednoj upravi, nego procesu koji je započeo još za vrijeme vladavine Ivice Todorića.

>>> Peruško traži smjenu Mislava Galića i Dražena Kocijana

Naravno, posljednji istup u medijima nigdje se ne spominje u obrazloženju koje donosi Peruško:

Prisutan sam i aktivan na svjedočenjima, pišem podneske kako bih približio svoju ulogu u bivšoj upravi. Nakon devet mjeseci istrage, bezbroj iskaza svjedoka i 60 tisuća stranica spisa ne postoji nijedan dokaz koji me tereti, kaže Galić koji nikako ne shvaća zašto su ga uhitili s još 14 ljudi kada su ih, kako kaže, mogli samo pozvati na razgovor.

"Prijedlog za opoziv gospodina Galića poduprijet je, između ostalog, činjenicama da je gospodin Galić dio prijašnje Uprave Agrokora, koja je uzrokovala pokretanje postupka izvanredne uprave te da se protiv njega vodi kazneni postupak, što šteti poslovnom ugledu Jamnice i gospodina Galića ograničava u kvalitetnom obavljanju poslova."

Ipak, zašto zahtjev za ostavkom dolazi tek sad? Sve ove tvrdnje nisu nešto što bi se moglo opisati kao ‘novonastale okolnosti‘. Lex Agrokor doprinio je opstanku Jamnice, ali za rezultate koje je ta tvrtka iz Koncerna Agrokora ostvarila doprinos izvanredne uprave je minoran, izjavio je Galić u intervjuu za Lider. Tom je prilikom kazao i kako mu je prvi izvanredni povjerenik Ante Ramljak dao potporu nakon uhićenja te da je s njime imao dogovor ako se protiv njega podigne pravomoćna optužnica za vrijeme izvanredne uprave, da odlazi s funkcije. Taj dogovor prenio je i  sadašnjem povjereniku Perušku.

Pročitajte sami kako je predsjednik Uprave Jamnice odgovorio na pitanje o zaslugama izvanredne uprave i procijenite je li dao povoda povjereniku Agrokora da zatraži njegovu smjenu.

>>> Novi broj Lidera – Mislav Galić: Za rekordan rezultat Jamnice minoran je doprinos izvanredne uprave

– Ne želim ni sadašnjoj ni bivšoj izvanrednoj upravi umanjiti zasluge u njihovu glavnom zadatku, a to je postizanje nagodbe. Međutim, operativno na razini Jamnice njihov je doprinos minoran. Uostalom, smatram da to i nije njihov posao. Mi smo u dogovoru s bivšim vlasnikom Ivicom Todorićem restrukturiranje počeli mnogo prije, mojim dolaskom početkom 2016. Tada je postavljen cilj da se fokusiramo na operativnu dobit i EBITDA-u, a prošle godine ubrali smo plodove tog rada. Imali smo i potrebnu dozu sreće za ekstraprofit jer je 2017. bila relativno topla i turistički uspješna sezona.

Što je još ‘inkriminirajuće‘ izjavio Galić, čitajte u digitalnom izdanju Lidera objavljenog 10. kolovoza.

19. travanj 2024 14:18