Aktualno
StoryEditor

Glasnogovornik Kremlja: Putin je ‘apsolutni prvak političkog Olimpa‘

29. Siječanj 2018.

Kremlj je u ponedjeljak, dan nakon prosvjeda protiv vlasti u kojima su sudjelovale tisuće Rusa, pohvalio popularnost Vladimira Putina "daleko izvan ruskih granica" i po kojoj je predsjednik "apsolutni prvak političkog Olimpa".

Upitan da komentira prosvjede nepuna dva mjeseca prije predsjedničkih izbora u kojima je uhićeno 350 ljudi, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je bilo kakvu naznaku pada popularnosti ruskog predsjednika koji je na vlasti više od 18 godina.

>>>‘Disident’ Navaljni pozvao cijeli svijet da bojkotira izbore u Rusiji

- Stupanj popularnosti Vladimira Putina ide daleko izvan ruskih granica. Malo tko može dovesti u pitanje činjenicu da je Putin apsolutni prvak javnog mišljenja i političkog Olimpa, rekao je na tiskovnoj konferenciji.

"Na toj razini, bit će teško ozbiljno mu konkurirati, dodao je Peskov ističući da je "Putin više puta pokazao neupitnu kvalitetu vođe i dalje to čini".

Ove izjave dolaze dan nakon prosvjeda diljem Rusije na poziv najvećeg političkog protivnika Kremlja, Alekseja Navaljnog koji se zbog sudske presude ne može kandidirati na predsjedničkim izborima 18. ožujka.

Peskov je rekao da Navaljni nije prijetnja Vladimiru Putinu.

>>>‘Vrli novi svijet’: Soros opalio po Trumpu, Putinu, društvenim mrežama i bitcoinu

Ne bude li većeg iznenađenja, očekuje se da će ruski predsjednik pobijediti na izborima i osvojiti četvrti mandat te tako ostati na vlasti do 2024. Po anketi koju je u prosincu objavio institut VCIOM, predsjednik će dobiti 61 posto glasova, daleko više od ostalih kandidata.

No pobjedu bi mu mogao umanjiti slab odaziv birača, s čime računa Aleksej Navaljni pozivajući na bojkot.

20. travanj 2024 08:20