29. kolovoz 2017.

Glavna skupština Janafa odlučila isplatiti dividende od 165 kuna po dionici

Glavna skupština Jadranskog naftovoda (Janaf) odlučila je u četvrtak da će se od prošlogodišnje dobiti, koja je iznosila 290,5 milijuna kuna, najveći dio ili 166,3 milijuna kuna isplatiti dioničarima za dividendu, koja bi iznosila 165 kuna po dionici, dok će se 100,8 milijuna kuna reinvestirati odnosno unijeti u temeljni kapital.

Kako se navodi u objavi Janafa nakon skupštine, pravo na dividendu stječu dioničari koji su na kraju trgovinskog dana 5. rujna upisani u registar Središnjeg klirinško depozitarnog društva. Dividenda će biti isplaćena 15. rujna, najavljuju iz Janafa.

Povećanje temeljnog kapitala bit će provedeno po njegovu upisu u Sudski registar, a provest će se povećanjem nominalne vrijednosti svake dionice za sto kuna, s 2.830 na 2.930 kuna.

Nakon povećanja temeljni kapital Janafa iznosit će 2,95 milijardi kuna te ostaje podijeljen na 1.007.658 redovnih dionica na ime.

Iz Janafa su u objavi prenijeli i kako je u točki o izboru članova Nadzornog odbora punomoćnik Ministarstva državne imovine, zakonski zastupnik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te države, koji zajednički raspolažu s 52,23 posto dionica, iznio usmeni protuprijedlog da se za člana Nadzornog odbora izabere Žarko Stilin, što je i prihvaćeno.

(Hina) xbn ybn