Aktualno
StoryEditor

Glavni ekonomist Svjetske banke za Europu otkriva buduće ekonomske trendove na Danu velikih planova

02. Srpanj 2018.

Svakako jedan od najistaknutijih govornika na desetoj Liderovoj konferenciji Dan velikih planova, koja će se održati krajem rujna u Zagrebu, bit će glavni ekonomist Svjetske banke za Europu i Središnju Aziju Hans Timmer.

>>>Plenković: Poduzetnicima ćemo do kraja godine dodijeliti 700 milijuna eura subvencija

Ugledni nizozemski stručnjak, koji je prije dolaska u Svjetsku banku 2000. bio zadužen za međunarodne ekonomske analize u Središnjem uredu za planiranje u Nizozemskoj gdje je nadgledao studije globalnih scenarija i razvoj dvaju modela svijeta (dugoročni model svjetske ekonomije i ekonometrijski srednjoročni model OECD ekonomija), okupljenima na jednoj od najvećih ekonomskih konferencija u regiji dat će uvid u najnovije globalne i regionalne ekonomske trendove koji će oblikovati blisku budućnost.

>>>Predsjednica: Razvoj izvoza najbolja je mjera za zapošljavanje

Vrhunski ekonometričar i kvantitativni makroekonomist odgovoran je za izradu niza prepoznatljivih dokumenata Svjetske banke poput Reaping Digital Dividends, Risks and Returns te redovitih regionalnih izvješća. Iza sebe ima tri desetljeća iskustva u vođenju timova sastavljenih od stručnjaka za ekonomsko modeliranje, predviđanja i političku analizu, što ga svakako čini jednom od najboljih adresa za ‘gledanje u staklenu kuglu‘.

Pripremate li vašu tvrtku za poslovanje u idućoj godini, tko vam može biti bolji putokaz od čelnih ljudi najuspješnijih tvrtki iz različitih branši koji iz prve ruke mogu najaviti najvažnije globalne trendove koji će imati direktan i indirektan utjecaj na vaš biznis? Za sudjelovanje na Danu velikih planova još se možete prijaviti ispunjavanjem online obrasca.

Pored Timmera, svojevrsni ‘who‘s who‘ ekonomskog i političkog života zemlje, koju su prošle godine svojim dolaskom uveličali premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u svom  jubilarnom izdanju okupit će niz drugih sudionika poput guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića,  Miodraga Borojevića, predsjednika Uprave O‘key grupe, Pavla Vujnovca, vlasnika i predsjednika Uprave Energia naturais grupe, predsjednicu Uprave Siemensa Medeju Lončar, Fabrisa Peruška, izvanrednog povjerenika Agrokora, direktora Drugog plana Nikolu Tarabu, predsjednika Uprave Jollya Josipa Stojanovića, predsjednika Uprave Stanić grupe Svjetlana Stanića i mnoge druge.

>>>Vujčić: Rast produktivnosti je zaustavljen, Hrvatska je prestala biti ‘catching-up’ zemlja

Deseta po redu konferencija Dan velikih planova održat će se 26. rujna u hotelu Westin u Zagrebu.

19. travanj 2024 11:53