Aktualno
StoryEditor

Global Finance ponovno proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

21. Ožujak 2018.

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d. (PBZ) članicu Intesa Sanpaolo Grupe najboljom bankom u Hrvatskoj 2018, objavljeno je u priopćenju.

Global Finance objavio je po 25. put svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta - World‘s Best Banks. Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u svibanjskom izdanju časopisa Global Finance s dobitnicima odabranim u oko 150 zemalja diljem Afrike, Azije i Pacifika, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe.

>>>PBZ osvojila nagradu za najaktivniju banku u financiranju izvoza

Pobjednici ovogodišnjih nagrada su one banke koje su brižno pazile na potrebe svojih klijenta na zahtjevnim tržištima i postigle bolje rezultate istodobno polažući temelje za budući uspjeh.

- Ova prestižna nagrada Global Financea za PBZ nije samo potvrda poslovne kvalitete i izvrsnosti već nas obvezuje da nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda koji će doprinijeti još višoj kvaliteti u pružanju usluga i većem zadovoljstvu naših klijenata. Također, zahvaljujem zaposlenicima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli ostvarenju uspješnih rezultata, izjavio je Dinko Lucić predsjednik Uprave povodom proglašenja PBZ-a najboljom bankom u Hrvatskoj.

>>>Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

U odabiru niz čimbenika

Odluke o odabiru donijeli su urednici časopisa Global Finance nakon konzultacija s korporativnim financijskim menadžerima, bankarima i bankarskim konzultantima te analitičarima diljem svijeta. U odabiru najboljih banaka, Global Finance uzeo je u obzir niz čimbenika, od kvantitativnih objektivnih pokazatelja do informativnih subjektivnih. Osim toga, provedena je anketa korporativnih čitatelja Global Finance kako bi se povećala točnost i pouzdanost rezultata.

>>>Dobit PBZ-a lani 10 posto manja nego 2016.; Uprava predlaže isplatu 15,19 kuna dividende po dionici

Objektivni kriteriji koji su se razmatrali uključivali su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, novi poslovni razvoj i inovacije proizvoda.

Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga, bankovnih konzultanata i ostalih uključenih u ovu industriju.

18. travanj 2024 06:58