Korona i biznis
23. kolovoz 2018.

Global Finance proglasio PBZ najboljom digitalnom bankom u Hrvatskoj

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb (PBZ), članicu Intesa Sanpaolo Grupe, najboljom digitalnom bankom u Hrvatskoj 2018.

Godišnja nagrada za najbolje digitalne banke svijeta - World’s Best Consumer Digital Banks 2018., dodjeljuje se po 19. put, a izvješće o nagrađenima biti će objavljeno u rujanskom izdanju časopisa.

>>>Dobit PBZ-a porasla 23 posto na 606 milijuna kuna

Pobjednike je birala komisija sastavljena od svjetski poznatih stručnjaka iz Infosysa (globalnog lidera za konzalting i tehnologiju) te urednika časopisa Global Finance koji su bili odgovorni za konačni izbor u Prvom krugu. Najbolje banke izabrane su prema sljedećim kriterijima: snazi strategije za privlačenje i usluživanje digitalnih klijenata, uspjeh u broju klijenata koji prelaze na digitalnu ponudu, rast digitalnih klijenata, širina ponude proizvoda, dokaz o materijalnim dobicima od digitalnih inicijativa te dizajn i funkcionalnost web/mobilnih stranica.

- Ovo je dodatna potvrda našim dugogodišnjim nastojanjima da klijentima ponudimo vrhunska inovativna rješenja i jedinstveno iskustvo u poslovanju s bankom. Naime, PBZ je još 2000. godine uveo prvo internetsko bankarstvo [email protected] i od tada kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija. Također, PBZ je i poslovnom suradnjom s Googleom, nedavnim uvođenjem Google Pay usluge, potvrdio ulogu predvodnika u inovativnim rješenjima na financijskom tržištu i to ne samo u Hrvatskoj već i šire u regiji, izjavio je povodom nagrade Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.

>>>PBZ osvojila nagradu za najaktivniju banku u financiranju izvoza

U PBZ-u se već sada manje od četiri posto transakcija obavlja u poslovnicama, a broj korisnika digitalnog bankarstva stalno raste, trenutno banka ima 700.000 klijenata koji koriste bilo internetsko ili mobilno bankarstvo ili oba servisa.

Na internetskom i mobilnom bankarstvu mjesečno se napravi oko 1,7 milijuna transakcija.

Novost su prijava u aplikaciju otiskom prsta ili skeniranjem lica, te napredni elektronički potpis kojim se mogu obavljati bankarski poslovi bez dolaska u poslovnicu.

Aplikacije su razvijene u skladu sa standardom Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0. te su u potpunosti prilagođene slabovidnim osobama.

>>>PBZ od 1. kolovoza smanjuje kamatne stope na kredite građana

Nova platforma digitalnog bankarstva PBZ uvodi višekanalni koncept u korištenju aplikacija direktnog bankarstva koji uključuje responzivnu web aplikaciju i prirođene aplikacije za pametne satove (Apple Watch) te mobilne iOS i Android uređaje.