Aktualno
StoryEditor

GlobalLogic ulaganjima u obrazovanje planira trostruko povećati broj mladih inženjera u CEE regiji

26. Lipanj 2019.

GlobalLogic intenzivira ulaganja u IT obrazovne programe diljem Srednje i Istočne Europe. Cilj kompanije je, kroz ekspanziju u regiji, tri puta povećati broj svojih inženjera tijekom sljedećih pet godina te na taj način ulagati u mlade talente koji su temelj brzog razvoja europskog digitalnog društva.

GlobalLogic je međunarodna kompanija u području Product Engineering koja trenutačno zapošljava više od 6000 inženjera u 13 centara za softver inženjering u Srednjoj i Istočnoj Europi, od čega oko 100 u Hrvatskoj.

Jedan od ključnih elemenata poslovanja organizacije je podrška razvoju mladih talenata. Tvrtka surađuje s više od 20 sveučilišta u Hrvatskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Ukrajini, a tijekom 2018. godine uložila je 1,5 milijun dolara u IT obrazovni i inovacijski potencijal regije. Pritom se intenzivirala suradnja s više obrazovnih insitutucija, uključujući i 4 fakulteta u Hrvatskoj (FER – Fakultet elektrotehnike i računarstva,  FSB – Fakultet strojarstva i brodogradnje,  FERIT - Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te PMF – Prirodoslovno matematički fakultet). Aktivnosti GlobalLogica u tom pogledu uključuju održavanje dodatnih tečajeva za početnike i profesionalne programere, mentorstva, sveučilišne laboratorije, financiranje opreme za škole i sveučilišta i drugo.

“Radimo na velikom broju projekata koristeći najsuvremenije tehnologije za što su nam potrebni najbolji stručnjaci na tržištu. Zapošljavamo softver development inženjere koji imaju jedinstveni know-how i izvrsni su mentori. Na taj način mi kao kompanija možemo podijeliti svoje iskustvo kroz kontinuirane obrazovne aktivnosti. To potvrđujemo kroz razne projekte kao što je partnerstvo FERIT-ovom master studiju AUTOCOM koji započinje u jesen ove godine u Osijeku, podršku studentskom natjecanju Elektroboj ili studentima u razvoju prvog hrvatskog električnog trkaćeg auta“, rekao je Vladimir Kosanović, direktor GlobalLogic Hrvatska te dodao kako kompanija podržava razvoj mladih talenata i digitalnog društva u Srednjoj i Istočnoj Europi ulaganjem u njihov razvoj i istraživanjem novih informacijskih tehnologija.

Strategija GlobalLogica je rast poslovanja u Europi kao i jačanje inženjerskog segmenta u Srednjoj i Istočnoj Europi. Kompanija planira skoro tri puta povećati broj svojih inženjera u CEE regiji tijekom sljedećih pet godina. Uz to, cilj je ojačati svoju poziciju u segmentima automobilske industrije, medicinske opreme/zdravstvene skrbi te e-trgovine/maloprodaje.

“Inženjeri GlobalLogica rade s vodećim kompanijama širom svijeta, a pritom imaju mogućnost raditi na projektima s lokalnih tržišta bez potrebe za preseljenjem u Silicijsku dolinu ili druga tehnološka čvorišta. S velikim rastom u Srednjoj i Istočnoj Europi, GlobalLogic će povećati svoja ulaganja u lokalna gospodarstva i obrazovne sustave. Naš razvojni plan za Srednju i Istočnu Europu je proporcionalan rast  u Hrvatskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Ukrajini  te značajno povećanje naše prisutnosti u sljedećih 5 godina” rekao je Igor Byeda, direktor za CEE regiju u  GlobalLogicu.

26. travanj 2024 03:12