Aktualno
StoryEditor

Good Game Liftoff: Stotinu tisuća kuna spremno za najoriginalnijeg poduzetnika-studenta

18. Kolovoz 2018.

Dobre vijesti za mlade poduzetne kreativce. Poduzetnik-student s najoriginalnijom idejom, razrađenim poslovnim planom i strategijom koji se do 31. kolovoza prijavi na projekt ‘Good Game Liftoff‘ osvojit će 100.000 kuna. Pobjednica ili pobjednik tog zanimljivog natjecanja bit će objavljen javnosti na posebnom događaju ‘Good Game Liftoff‘ 13. rujna 2018. u prostorijama centra HUB385 u Zagrebu.

Faze nadmetanja

Donacijski projekt ‘Good Game Liftoff‘ sastoji se od faze prijava te završnog događaja u HUB365. Prijaviti se mogu studenti preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) upisani u akademsku godinu 2017./2018. ili mladi poduzetnici do 25 godina s proizvodom ili uslugom u predinkubacijskoj, inkubacijskoj ili kasnijoj fazi razvoja, i to mogu učiniti do 31. kolovoza. Važno je naglasiti da na jednom prijavljenom projektu može sudjelovati tim od najviše pet članova.

U sljedećoj fazi između svih prijavljenih projekata odabrat će se deset najboljih, a oni će ući u finale i dobiti priliku izložiti svoju ideju, predstaviti konkretnu strategiju i poslovni model pred deseteročlanim stručnim žirijem.

>>>USWC 2018.: Životinjske farme nadahnule najbolji studentski startup

U stručnom sudu koji odlučuje o itekako velikoj financijskoj injekciji redom su uspješni poduzetnici i stručnjaci: Nenad Bakić, investitor i poduzetnik, Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Automobili, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta, Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike Vipneta, Hrvoje Balen, predsjednik Uprave Algebre, Miran Pavić, CEO Telegram Media, Ivan Brezak Brkan, osnivač i glavni urednik Netokracije, Tomislav Car, CEO i suosnivač tvrtke Infinum, Sergej Ivasović, marke- tinški i PR menadžer tvrtke M SAN, te Nikola Stolnik, CEO tvrtke Good Game Global.

Novac s turnira

Financijska sredstva za projekt prikupljena su zahvaljujući humanitarnom turniru ‘Good Game Zagreb 2018‘, koji je organizirala tvrtka Good Game Global.

>>>Ne postoji ‘ne mogu’ kad se studenti upuštaju u poduzetničke vode

- Bit će nam veliko zadovoljstvo ako na ovaj način uspijemo pomoći pokrenuti novi Infinum, Nanobit ili Bellabeat u njihovim prvim poslovnim koracima i poduzetničkim pothvatima. Pokušavamo uzdrmati status quo koji vlada na tržištu i pružiti priliku mladim, pametnim i sposobnim ljudima u stvaranju nove vrijednosti na ovim prostorima. S obzirom na to da je domaća poduzetnička klima iznimno nepovoljna i nepoticajna, želimo im omogućiti da svoje ideje pretvore u stvarnost, da pokrenu posao sa što manje rizika te im pružiti šansu za lokalni ili globalni uspjeh. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem naše službene stranice i uz našu malu pomoć zakorače u novu budućnost, poručio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global.

19. travanj 2024 22:05