Aktualno
StoryEditor

Googleova umjetna inteligencija, STEM u Hrvata, nogomet i seks samo su neke od tema 10. WMF-a

05. Rujan 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Istraživačko novinarstvo opisano kroz iskustvo novinara britanskog The Sunday Timesa Jonathana Calverta koji je otkrio kriminal u FIFA-i samo je jedan od panela kojim ove godine organizatori Weekend Media Festivala pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u Rovinju.

Deseti po redu, ovaj WMF, donosi i najnovija saznanja iz područja znanosti i tehnologije. Naime, o transformaciji Googlea iz internetskog pretraživača u kompaniju koja se bavi razvojem umjetne inteligencije govorit će Dominik Osterholt s Google Digital Academy. Ključne teme konferencijskog dijela festivala su komunikacija Agrokorove krize, utjecaj biznisa i politike na medije, razvoj digitalnog društva te novi ekonomski modeli.

- Deseto izdanje Weekenda podignuli smo na razinu koja priliči velikom jubileju tako da niti ove godine neće nedostajati zanimljivih panela, atraktivnih predavača i popratnog sadržaja, rekao je na predstavljanju programa direktor festivala Tomo Ricov.

>>>Zdravstveni panel na 10. Weekend Media Festivalu

STEM u Hrvata, točnije, "STEM, j‘taime: budućnost je već počela", naziv je panela na kojemu će govoriti poduzetnik Nenad Bakić, sociolog Boris Jokić, inovator Mate Rimac te član uprave HT-a Boris Drilo.

- Istaknuo bih i panel "Hrvatska ide naprijed?", u kojemu će renomirani stručnjaci pokušati odgovoriti može li se Hrvatska otrgnuti iz ralja klijentelizma, što je jedan od ključni problema našeg društva, rekao je direktor programa Nikola Vrdoljak.

Zanimljivo je i kako će jedan od panela biti posvećen fenomenu kreativnog dokoličarenja i primjeni tog koncepta upravo na WMF-u. Govora će biti i o rastućim utjecajima Googlea i Facebooka na globalnom tržištu oglašavanja, a najzabavnijim panelom ocijenjen je onaj o seksu.

>>>Agrokor, digitalizacija i nordijske zemlje udarne teme 10. Weekend Media Festivala

"Sve što ste oduvijek željeli znati o seksu, a niste se usudili pitati" panel je koji će, neupitno, privući pažnju publike. Tu je i čitav niz radionica, poput radionica infografiterstva, visual storytellinga, Instagrama, Mindfulnessa.

Prijave za WMF su još otvorene, a organizator očekuje oko 4,500 sudionika.

19. travanj 2024 00:38