Aktualno
StoryEditor

Goran Litvan: Zakonito zapošljavanje po stranačkom ključu

03. Veljača 2019.

Direktoru Fonda za zaštitu okoliša Dubravku Ponošu nije lako štititi naš okoliš od nas i svih ostalih. A taj posao radi najbolje što može, koristeći se primjerima najbolje prakse iz cijelog svijeta. Upijao ih je cijele prošle godine i žrtvovao se putujući po bijelome svijetu dulje i od samog Phileasa Fogga, koji je zemaljsku kuglu obišao za osamdeset dana.

Ponošu je za to, pri čemu je sudjelovao na petnaest konferencija, trebalo dvadeset dana više. Zato se, da bi posao kod kuće mogao normalno funkcionirati, morao okružiti pouzdanim suradnicima, sve samim ljudima od najvećega mogućeg povjerenja, pa je u godinu dana zaposlio trinaestero članova svoje stranke, HNS-a.

Mediji su ovih dana insinuirali da u tome možda ima nekih nepravilnosti, ali pravodobni upravni nadzor Ministarstva zaštite okoliša utvrdio je da u natječajima u posljednjih godinu dana u Fondu za zaštitu okoliša – nisu utvrđene nepravilnosti. Sad nam je svima lakše jer, eto, nema ni govora o uhljebljivanju i političkoj korupciji.

25. travanj 2024 05:13