Aktualno
StoryEditor

Gordan Kolak jača poziciju: Niz promjena u upravama i NO-ima Končarovih tvrtki

19. Ožujak 2019.

Odlazak Davora Mladine u mirovinu izazvao je niz promjena u Končarovim tvrtkama. Zajednički je nazivnik jačanje pozicije Gordana Kolaka u sustavu. Podsjećamo, on je već nominiran da preuzme čelno mjesto u Končaru kad Darinko Bago ode u mirovinu. Zbog toga je promijenjen i Statut tvrtke, koji je omogućio da Uprava bude imenovana i na samo godinu dana, pa će posljednji Bagin mandat na čelu Končara trajati do 19. siječnja 2020. Već smo pisali da je u tom paketu Kolak postao član Uprave KONČAR ELEKTROINDUSTRIJE d.d.

Kolak je i novi član NO-a KONČARA – ELEKTRIČNIH VOZILA iz Zagreba umjesto Marine Kralj Miliše, dok je u tvrtki KONČAR – KET imenovan zamjenikom predsjednika NO-a umjesto Mladine, a novi je član NO-a Dalibor Sever umjesto Tome Crnarića. Kolak je zamijenio Mladinu i na mjestu zamjenika predsjednika NO-a KONČARA – INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU. Ušao je i u NO KONČARA – GENERATORA I MOTORA kao zamjenik predsjednika umjesto Miroslava Poljaka, koji je postao član NO-a, a iz NO-a je izašao Jozo Miloloža. Darinko Bago ostao je na čelu NO-a u svim tim tvrtkama.

Dosadašnja zamjenica predsjednika NO-a KONČARA – MALIH ELEKTRIČNIH STROJEVA Marina Kralj Miliša postala je predsjednica NO-a umjesto Mladine, koji je ostao u NO-u kao član, u NO je ušao Ivan Tomšić kao zamjenik predsjednice, a iz NO-a je izašao Jozo Miloloža. Slična je rotacija i u KONČARU – NISKONAPONSKIM SKLOPKAMA I PREKIDAČIMA d.o.o. Mladinina zamjenica Kralj Miliša postala je predsjednica, Mladina je ostao član NO-a, u NO je ušao Kolak kao zamjenik predsjednice, a iz NO-a su izašli Renata Godek i Jozo Miloloža.

  • Od ostalih novosti iz KONČARA valja izdvojiti da je Igor Košutić postao član NO-a KONČARA MJERNIH TRANSFORMATORA umjesto Ognjena Trbojevića.
  • U Sudskom registru objavljeno je i da je Drago Krpetić još sredinom 2018. zamijenio Mladena Predovana kao član Uprave KONČAR – ELEKTRIČNIH UREĐAJA d.d. iz Prisoja (Dicmo).
  • Donesena je odluka o likvidaciji KONČAR INŽENJERINGA d.o.o., pa je dosadašnji direktor Branislav Leković imenovan likvidatorom.
17. travanj 2024 16:02