Aktualno
StoryEditor

GPN Data dobio odobrenje HNB-a za online plaćanje

25. Prosinac 2016.
Piše:
Sanja Mikolčević Petrušić

Tvrtka GPN Data prva je u Hrvatskoj od HNB-a dobila odobrenje za pružanje usluga prihvata kartica za e-commerce trgovce i postalo jedina tvrtka specijalizirana za pružanje te platne usluge, osim Fine i banaka. Odobrenje HNB-a, na čijem je čelu Boris Vujčić, stiglo je u hrvatsko sjedište prošlog tjedna i sada tvrtka može pružati usluge hrvatskim trgovcima koji posluju i onima koji bi tek trebali početi poslovati internetom.

>>>U Hrvatskoj raste online i kupnja putem pametnih telefona i beskontaktno plaćanje

Tvrtka je član međunarodne korporacije GPN Data Group International, koja na svjetskom tržištu nudi gotova rješenja za naplatu putem interneta još od 2008. Pružatelj je usluga platnog prometa (Payment Service Provider – PSP), usluga naplate ‘gatewayom‘ na internetu (Payment Gateway) te je usklađena sa sigurnosnim standardima kartične industrije (PCIDSS).

- Iskustvo s međunarodnog tržišta svakako je važno i prenijet ćemo ga i u Hrvatsku. Misija društva jest pružiti inovativne, pouzdane i ekonomične platne usluge, a ujedno štititi sigurnost i integritet podataka vlasnika kartice, trgovca i banke prihvatitelja, u okružju gdje kartica nije prisutna. Vizija grupacije je razvijati platne usluge kako bi postale jednostavnije, brže, sigurnije i profitabilnije, a naša tvrtka namjerava u sljedećih pet godina postati jedno od najcjenjenijih društava za procesiranje online plaćanja na hrvatskom tržištu – ističe Marko Flipović, direktor GPN Date.

Tvrtka je u Hrvatskoj osnovana u ljeto 2015. radi pružanja platnih usluga, a u njoj su procijenili da bi s obzirom na ulazak u EU, izlazak iz recesije, rast izvoza i turizma, mogla rasti i e-trgovina, u broju korisnika (kupaca) i prihvatitelja (trgovaca) online plaćanja.

25. travanj 2024 16:41