Aktualno
StoryEditor

Grad Vodice daje 50 tisuća kuna za kombi sportskog kluba čiji je bus zapaljen u Zagrebu

18. Prosinac 2018.

Grad Vodice dat će iz proračuna 50 tisuća kuna malonogometnom klubu "Heroji 2007" za pomoć pri kupnji novog vozila nakon što je kombi kojim su se dosad koristili izgorio u podmetnutom požaru u Zagrebu.

Predsjednik vodičkoga Gradskog vijeća Marin Mikšić osudio je vandalski čin.

- Kombi je bio iznajmljen najmlađim našim sportašima, a na sport i mlade sam posebno osjetljiv. Najstrože osuđujem, u svoje ime i ime Gradskog vijeća, ovaj vandalski čin i tražimo od MUP-a i svih institucija da što prije otkriju počinitelje, rekao je Mikšić.

>>>Grad Vodice ugostiteljima prepolovio stopu poreza na potrošnju

Požar na kombiju planuo u nedjelju ujutro u 4,45 sati u Remetinečkom gaju u Novom Zagrebu, ispred hostela u kojem su bila smještena vodička djeca koja su iznajmljenim vozilom doputovala u Zagreb na međunarodni turnir. Riječ je o mališanima iz vodičkog kickboxing kluba "Hrvatski branitelj dragovoljac."

Kako je utvrdila zagrebačka policija, nepoznati počinitelj otvorenim je plamenom iz neutvrđenog izvora zapalio prednji dio citroena jumpera šibenskih tablica, nakon čega se vatra preko motora proširila na cijelo vozilo. Počinitelj je nakon toga na šibenskome minibusu mercedesu otvorenim plamenom zapalio plastičnu oblogu između vjetrobranskog stakla i poklopca motora.

12. travanj 2024 16:16