Aktualno
StoryEditor

Gradonačelnik Opatije Dujmić: LRH će trpjeti veliku štetu zbog Šehanovićevog bonusa

19. Lipanj 2018.
Grad Opatija nezadovoljan je odlaskom dosadašnjeg predsjednika Uprave  Liburnia Riviera hotela Igora Šehanovića.
- Ističemo da Nova Liburnija d.o.o., kao vlasnik dionica društva LRH d.d., izražava negodovanje donošenjem navedenih odluka prvenstveno iz razloga što smatramo da su iste suprotne interesima društva LRH d.d. Također izražavamo negodovanje što predloženim odlukama nije priloženo nikakvo obrazloženje razloga koji su doveli do opoziva predsjednika uprave odnosno razloga koji su doveli do zaključenja sporazuma, a posebice obrazloženje prijedloga za isplatu bonusa, kazao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.
Pojasnio je da, iako Nova Liburnija d.o.o te njeni osnivači Grad Opatija, Općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga načelno nemaju ništa protiv promjene predsjednika uprave, nezadovoljni su odnosom postojeće Uprave prema lokalnim zajednicama, a posebice odnosom prema zaposlenicima i kadrovskom politikom tvrtke, činjenica je da je poslovanje LRH d.d. bilo zadovoljavajuće te da su poslovni rezultati tvrtke u proteklim godinama bili izuzetno dobri. Sama činjenica da odlazi predsjednik uprave, a da ostali postojeći članovi Uprave ostaju, govori da se u pogledu njihovog nezadovoljstva stvari neće u bitnom promijeniti.
- Stoga smatramo da razlozi za zaključenje sporazuma o prestanku Ugovora o radu s predsjednikom Uprave ne mogu biti nezadovoljstvo njegovim radom, iz čega bi možebitno proizlazilo opravdanje za isplatu bonusa, što potvrđuje činjenica da je Uprava od strane Skupštine društva LRH d.d. dobila razrješnicu za 2017. godinu. Ako pak razlozi za zaključenje sporazuma leže u osobnoj odluci samog predsjednika Uprave, o čemu se špekuliralo u medijima, tada se ne može ničime opravdati ugovaranje i isplata bonusa. Osim toga predsjednik uprave, koliko nam je poznato svake je godine dobivao vrlo izdašne nagrade za uspješnost te i stoga čudi da mu se još jednom za istu stvar isplaćuje ‘nagrada‘ – rekao je gradonačelnik Dujmić.
Upozorava Dujmić da će LRH zaključivanjem predloženog sporazuma "trpjeti znatnu financijsku štetu, iako obveza isplate bonusa po nama ne postoji. Ukupan iznos troškova koje će LRH imati veći je od neto dobiti društva za 2017. godinu i čini preko 30 posto svih troškova osoblja koje je LRH imala u 2017. godini". Naglasio je, koliko je njemu poznato, iznos za isplatu bonusa uopće nije predviđen financijskim planom društva za 2018. godinu te da je neozbiljno bilo predložiti i prihvatiti ovakav prijedlog bez da se prethodno utvrdi kako će se to odraziti na važeći financijski i poslovni plan društva odnosno na poslovanje društva u cjelini.
24. travanj 2024 06:10