Aktualno
StoryEditor

Greška u sustavu eFondovi brojnim poduzetnicima onemogućila prijavu za bespovratna sredstva

03. Svibanj 2018.

Mnogo poduzetnika možda će ostati kratkih rukava zbog greške u sustavu eFondovi koja im je onemogućila pravovremenu prijavu za natječajna sredstva koja su namijenjena za izgradnju i opremanje proizvodnih kapaciteta za mala i srednja poduzeća.

U četvrtak je u 9 sati otvoreno slanje prijava za poduzetničke projekte kroz sustav eFondovi, međutim zbog greške u sustavu slanje prijava većini poduzetnika nije bilo moguće.

>>>Još lakše do natječaja: Žalac predstavila besplatnu aplikaciju EUfondovi

Riječ je o natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje proizvodnih kapaciteta za mala i srednja poduzeća iz Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne alokacije 200 milijuna kuna za što je nadležno Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Na stranici eFondova osvanula je obavijest da je došlo do poteškoća u prijavama zbog velikog interesa.

Ariana Vela, vlasnica tvrtke EU PROJEKTI istaknula je da se prijave obrađuju prema redu zaprimanja, znači od 9 sati, te da su mnogi unatoč pripremljenim obrascima zbog greške u sustavu ostali bez mogućnosti slanja prijave.

>>>Poduzetnici, poljoprivrednici, edukatori.., dostupno je gotovo 10,1 milijardi kuna iz EU fondova

- Sustav je javljao greške brojnim prijaviteljima više od jednoga sata, stoga su mnogi prijavitelji dovedeni u neugodnu poziciju. Već u 9:50 poslano je više prijava veće projektne vrijednosti nego što je novca na raspolaganju, kazala je Vela.

U 10 sati i 10 minuta na stranici eFondovi objavljeno je da je zaprimljeno projektnih prijedloga u iznosu traženih bespovratnih sredstava koji odgovara 270 posto alokacije Poziva, koja ukupno iznosi 200 milijuna kuna, te da se zaprimanje prijedloga obustavlja kada iznos traženih bespovratnih sredstava dostigne 300 posto alokacije.

14. travanj 2024 09:33