Aktualno
StoryEditor

Grmoja: Todorić je preuzeo HDZ

20. Studeni 2017.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na svojem je profilu na Facebooku napisao kako je dobio informaciju da HDZ ovaj tjedan namjerava ugasiti saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor.

- Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor ispunilo je svoju svrhu u onom trenutku kada je Željko Rohatinski priznao da je bio dio političkog projekta Ivice Todorića s Tomislavom Karamarkom, Milanom Kujundžićem i Zdravkom Marićem, stoji u objavi.

>>>Z. Marić: Kao zaposlenik Agrokora razgovarao sam s Todorićem o svom prelasku u politiku

Grmoja piše da ovo priznanje otkriva da je Ivica Todorić preuzeo HDZ, odnosno da je postavljao, ne samo ministre i dužnosnike nego i predsjednike HDZ-a. Rohatinski je svojim priznanjem jasno i nedvosmisleno objasnio spregu Ivice Todorića i politike.

Grmoja im je najavio, ako krenu s gašenjem, žestoku i beskompromisnu borbu za rad Povjerenstva kako bi istina o Agrokoru izašla na vidjelo.

>>>Zašto ne može uspjeti Agrokorova vertikalna integracija ‘od polja do stola’

- Kao što smo čuli priznanje Željka Rohatinskog želimo i priznanja ostalih aktera ovog procesa koji je hrvatsko gospodarstvo doveo do ruba ponora. Hrvatska javnost zaslužuje istinu o sprezi HDZ-a i SDP-a s Agrokorom i za tu istinu ćemo se mi u Mostu boriti svim raspoloživim sredstvima, piše Grmoja.

23. travanj 2024 16:17