Aktualno
StoryEditor

Growww 2019.: Još su otvorene prijave za MOL-ov prestižni pripravnički program

13. Travanj 2019.

MOL Grupa otvorila je natječaj za ovogodišnje izdanje cijenjenog i višestruko nagrađivanoga pripravničkog programa ‘Growww‘. Studentima pred završetkom studija ili onima svježe diplomiranima nudi se jedinstvena prilika za početak karijere u jednoj od najvećih korporacija Srednje i Istočne Europe. U sklopu toga prestižnog programa MOL želi razviti novu generaciju cijenjenih stručnjaka nudeći im priliku da uče i rješavaju poslovne zadatke radeći na jednom od najsloženijih industrijskih područja.

Više od 140 pripravničkih mjesta

MOL Grupa pozivom otvara više od 140 pripravničkih radnih mjesta u poljima inženjerstva, poslovanja, IT-a te društvenih i prirodnih znanosti. Kandidati s radnim iskustvom do najviše jedne godine mogu se prijaviti na pozicije u korporativnom sjedištu Grupe u Budimpešti ili na one u članicama MOL Grupe u deset zemalja: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Studentima pred završetkom studija ili onima svježe diplomiranima nudi se jedinstvena prilika za početak karijere u jednoj od najvećih korporacija Srednje i Istočne Europe

Intenzivni jednogodišnji program omogućuje uvid u poslovanje MOL Grupe na svim poslovnim i funkcionalnim područjima. Uz učenje na radnome mjestu i posjete raznim tvrtkinim industrijskim lokacijama mladi stručnjaci imaju priliku steći specifična znanja vezana uz industriju u sklopu strukturiranog programa poslovnog obrazovanja koji je također odlična prilika za povezivanje s tvrtkinim čelnicima i prikupljanje profesionalnih kontakata. Svaki sudionik programa ima potporu mentora koji mu pruža profesionalne smjernice i daje povratne informacije te pomaže u prilagodbi dinamičnoj i multikulturnoj radnoj okolini.

Zadržavanje 80 posto polaznika

‘Growww‘ nije samo pripravnički program – to je posao s punim radnim vremenom i poticajnim primanjima. Polaznici nakon uspješna završetka programa imaju također velike izglede dobiti ponudu produljenja ugovora i zaposlenja u tvrtkama u MOL Grupe.

– Od pokretanja programa ‘Growww‘ 2007. svake godine primimo više od šest tisuća prijava. Do sada smo zaposlili više od dvije tisuće ‘growwwera‘, što je 80-ak posto polaznika programa. Stalna popularnost toga našega glavnog programa za privlačenje talenata jasan je dokaz da je MOL jedan od najatraktivnijih poslodavaca u regiji CEE. Kao globalna tvrtka mladima omogućujemo slobodu razmišljanja bez ograničenja i ostvarenje njihovih ideja. S obzirom na to da smo se upustili u stratešku poslovnu transformaciju, vjerujem da je takvo njegovanje inovativnog duha važnije nego ikada za osiguranje budućnosti naše kompanije – rekla je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica za ljudske potencijale MOL Grupe.

Proteklog desetljeća ‘Growww‘ je kao glavni program MOL Grupe stekao široko međunarodno priznanje i postao pravi zaštitni znak industrije, i to s najboljom, 80-postotnom stopom zadržavanja polaznika programa. Istodobno je zastupljenost žena među zaposlenima prošle godine bila 40 posto, što je znatno iznad prosjeka u industriji nafte i plina.

Natječaj za prijavu na ovogodišnji program ‘Growww‘ otvoren je do 29. travnja. Više informacija i prijava može se naći na mrežnoj stranici www.molgroup.info/growww. 

20. travanj 2024 01:53