Aktualno
StoryEditor

Grubišić: Država se treba maknuti što dalje od Agrokora

09. Srpanj 2018.

Očekujem da bi država mogla biti tužena, drugi vjerovnici koji su preko reda bili ili blizu vatre došli do novaca do kojih drugi nisu mogli doći pa čak i sama izvanredna uprava kao odgovorne osobe koje su vodile koncern, komentirao je za N1 ekonomski stručnjak Andrej Grubišić što bi mogli učiniti oni koji nisu zadovoljni nagodbom u Agrokoru.

Grubišić j kazao kako ne očekuje da će im izvanredna uprava pristupiti samovoljno, vjerojatnije je da će do njih doći sudskim putem doći do njih, ali ne nije želio nagađati tko će na kraju dana snositi troškove. Što se daljnjeg angažmana države tiče, ovaj ekonomist koji se protivio lex Agrokoru, smatra da je državni interes za Agrokor parola na koju su nasjele mase.

>>> Agrokor: Glasovanje o nagodbi ionako je bilo samo tehničko pitanje

"Praksa pokazuje da država ne treba biti vlasnik bilo čega. Najbolje što država može učiniti za Agrokor jest da se makne što dalje od ovog procesa," smatra.

Kad izađe ispod državnog kišobrana zahvaljujući kojemu nije rješavao dugove, Agrokor se se vraća na tržište, a mnogi ljudi koji su ga dobro poznavali iznutra nisu više tamo i tko god dođe u upravu, najmanje šest mjeseci će mu trebati da istinski shvati kako tamo međuodnosi funckioniraju, objasnio je Grubišić.

20. travanj 2024 10:33