Korona i biznis
11. prosinac 2016.

Guardian uvrstio Zagreb među top 10 zimskih destinacija Europe

Britanski Guardian nastavlja koketirati s Hrvatskom koju rado preporučuje kao poželjnu i egzotičnu destinaciju ljeti i zimi. U ovom navratu, na top listi zimskih destinacija se našao Zagreb, predstavljen kao jedan od najmlađih glavnih gradova Europe.

Od atrakcija su navedeni Hrelić i muzeji koji pokrivaju sve od arheologije do prekinutih veza. Posebno je naglašena bogata i "duhovita" gastronomska ponuda, uključujući žablji batak umotan u pršut, jaja s čilijem i štrukle.

Guardian piše da Zagreb ima mnogo "pristojnih hotela" i oživljava zimi zahvaljujući božićnim dekoracijama na Zrinjevcu koje, "kako se čini, privlače polovicu gradske populacije". Istaknuti su štandovi u Tomićevoj i Bogovićevoj ulici, kao i dobra povezanost sa Sljemenom kamo turisti mogu navratiti po dozu skijanja ili snowboardinga. Britancima je, među ostalim, preporučen i posjet "ljupkom selu Samoboru".

Uz Zagreb, na listi poželjnih zimskih destinacija nalaze se slovački Poprad, njemački Baden-Baden i Memmingen, Åre-Östersund u Švedskoj, poljski Poznan, rumunjski Sibiu, Sarajevo i Ljubljana.

>>>Advent u Zagrebu donosi rast turističkog prometa do 10 posto