Aktualno
StoryEditor

Habek: Ne idem ni u jednu stranku, pokušat ću kao nezavisni zastupnik

17. Listopad 2018.

Saborski zastupnik Mario Habek jutros je objavio da napušta SDP, "nezadovoljan odnosima unutar stranke" te je naglasio da ne ide ni u jednu drugu stranku, već postaje nezavisni zastupnik.

"U stranci vlada loša atmosfera, nezadovoljstvo, ne poštuju se kolege. Na kraju vodstvo županijske organizacije, koju ne priznajem, pokrenulo je postupak mog isključenja iz moje sada već bivše stranke i to su sve razlozi koji su me naveli na ovaj potez", rekao je Habek.

>>>Bernardić: Hrvatska treba SDP

Upitan namjerava li ubuduće poduprijeti prijedloge vladajućih, rekao je da će "podržati sve zakonske prijedloge koji će biti za dobrobit građana, treće izborne jedinice i posebno Varaždinske županije".

Na nagađanja da će se priključiti Reformistima Radimira Čačića, koji je Habeku poručio da je dobrodošao ako se odluči na političko djelovanje s njima, Habek je ponovio da ne ide ni u jednu stranku i da ostaje pri tom stajalištu.

Bude li, pak, pozvan u Klub Milana Bandića, odgovorio je da "na ‘kibidabi‘ ne odgovara".

"Pokušat ću raditi kao nezavisan zastupnik. Hoću li uspjeti raditi bez kluba, vidjet ću, ako ne možda ću ući u neki klub, ali o tome nekom drugom prilikom, ako do toga dođe. No, ni u koju stranku neću ući", poručio je Habek.

Napomenuo je kako ne zna hoće li još tko od bivših stranačkih kolega slijediti njegov primjer.

Na poruke bivših kolega iz SDP-a da je trebao ostati i boriti se, Habek je odgovorio da oni imaju pravo na mišljenje te dodao da stoji iza svoje odluke.

>>>Većinom glasova SDP-ovaca Mirando Mrsić isključen iz stranke

Komentirajući Habekov odlazak iz stranke, potpredsjednik Kluba SDP-a Predrag Matić kratko je kazao da "mi volimo reći da nam je SDP sve dao". "Tek kada prijeđemo u Klub Milana Bandića shvatimo da nam SDP ništa nije dao", rekao je Matić.

Odlaskom Habeka iz stranke, a time i parlamentarnog Kluba zastupnika, to je tijelo palo na 31 člana od 38 koliko ih je izabrano u deveti saziv Sabora, što znači da je SDP napustilo, što svojom voljom, što zbog isključenja iz stranke, sedmero članova.

18. travanj 2024 20:28