Aktualno
StoryEditor

Hajdaš Dončić: Moguća je nemoguća koalicija SDP-a i HDZ-a, Mršić može biti ‘game changer‘

10. Svibanj 2017.

Nakon parlamentarnih izbora moguća je i "nemoguća" velika koalicija SDP-a i HDZ-a što bi značilo da se SDP više nikad ne bi smatrao i nazivao komunističkom stranom, kao što ni HDZ više ne bi bio lopovska stranka, ocijenio je Siniša Hajdaš Dončić u razgovoru za Globus.

Član predsjedništva SDP-a se osvrnuo i na sve glasnije pozive bivšem šefu Podravke Zvonimiru Mršiću da prihvati izazov i postane stranački kandidat za premijera, pa tako i predsjednika stranke. Hajdaš Dončić drži da bi u scenariju u kojem se novi izbori odigravaju u kratkom roku aktualni šef SDP-a Davor Bernardić bio spreman "dati koncesiju" na osobnu štetu vodeći računa o tome što je dobro za stranku i Hrvatsku.

>>>Nakon Podravke Zvonimir Mršić važe između politike i biznisa

- Ako može biti game changer zašto to ne podržati. Zvonimir Mršić ima sve predispozicije, dugogodišnji je član SDP-a, vodio je veliku kompaniju, ne može mu se naći ni jedna mrlja. Ali o tome će odlučiti stranačka tijela. Poštovat ću odluku stranke, ali imam pravo iznijeti svoj stav. U svakom slučaju očekujem da ćemo razgovarati o svim opcijama - rekao je Hajdaš Dončić.

12. svibanj 2024 13:50