Aktualno
StoryEditor

HAMAG-BICRO – adresa za male i srednje poduzetnike

03. Srpanj 2018.

Kao jedna od najvažnijih institucija za poduzetnike u provedbi ESIF fondova, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) podupire jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz financiranje njihovog poslovanja i razvoja izdavanjem jamstava za odobrene kredite, dodjelom bespovratnih sredstava, mikro kreditiranjem, te poticanjem investicija, a također i pružanjem financijske potpore inovativnim i tehnološki usmjerenim tvrtkama u Republici Hrvatskoj kroz inovacijske programe.

>>>HAMAG-BICRO kroz Interreg osigurao 8 milijuna eura za poduzetnike

HAMAG-BICRO je u svojstvu Posredničkog tijela razine 2 (PT2) u provedbi EU sredstava, od 2015. godine do danas sklopio 1814 ugovora za ukupno 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost ugovorenih projekata iznosi 5,9 milijardi kuna, čime je stvoren potencijal za 9.251 novo radno mjesto. U provedbi ESIF financijskih instrumenata od 2016. godine do danas, zabilježen je izniman odaziv poduzetnika pa je tako odobreno 981 ESIF zajam ukupnog iznosa 276,5 milijuna kuna, čime je potaknuto 321,2 milijuna kuna investicija te je stvoren potencijal za 1.950 novih radnih mjesta. U istom periodu, putem Pojedinačnih jamstava kroz nacionalna sredstva te ESIF jamstva, poduzetnicima je osigurano 1,26 milijardi kuna komercijalnih kredita po povoljnijim kamatnim stopama te je potaknuto 1,73 milijardi kuna novih investicija u gospodarstvo i stvoren je potencijal za novih 2170 radnih mjesta.

>>>Zajam HAMAG-BICRO-a pomogao poduzetnici da od frizerskog kofera dođe do vlastitog salona

Kroz svoj rad HAMAG-BICRO ustrajno se zalaže za bolju dostupnost informacija i umreženost poduzetnika. Akumulirajući dragocjeno iskustvo kroz provedbu poduzetničkih projekata, s ciljem eliminiranja najčešćih pogrešaka poduzetnika prilikom izrade projektnih prijava, Agencija u okviru svojih informativnih i provedbenih radionica educira postojeće i buduće korisnike na što sve trebaju pripaziti kako bi što brže i lakše ostvarili pravo na EU sredstva.

>>>HAMAG-BICRO: Većina malih i srednjih poduzetnika razumije korist pametne proizvodnje

S ciljem izgradnje partnerskog odnosa sa svim poduzetnicima koji se obrate Agenciji, HAMAG-BICRO im izlazi ususret fleksibilnim pristupom u radu i pozornim osluškivanjem njihovih potreba, nastojeći im adaptirati postojeće ili nove programe.

20. travanj 2024 03:07