Aktualno
StoryEditor

FOTO: HAMAG-BICRO poziva na prijavu za Eurostars 2, osiguran je i vaučer

06. Lipanj 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Detalji su danas, u prostorima HUB-a 385, a predstavnici Hamaga pojasnili su i kako je za sve one koji žele sudjelovati, omogućen i vaučer u visini do 10 tisuća kuna.

Na Eurostars natječaj mogu se prijaviti sve male i srednje tvrtke, koje se bave istraživanjem i razvojem. Ovim putem moguće je ostvariti sufinanciranje projekta u iznosu od maksimalnih  200.000 EUR ili do 70 % opravdanih troškova.

[caption id="attachment_277424" align="aligncenter" width="750"] Dajana Šteković i Marija Galeković[/caption]

- Projekt koji prijavljujete ne može trajati više od tri godine, a proizvod mora biti plasiran na tržište u roku od dvije godine. Ugovor o suradnji potpisuje se u roku od 4 do 7 mjeseci, koliko je potrebno da saznate koji su rezultati vaše aplikacije. Razloga da se prijavite je, osim sufinanciranja, više. Kroz Eurostars dobijete pristup drugim tehnologijama, možda upravo vi imate rješenje za druge, kao pristup stranim tržištima - rekao je na predstavljanju projekta Enrico Tricanico, predstavnik Tajništva EUREKA projekta.

[caption id="attachment_277423" align="aligncenter" width="750"] Boris Guina[/caption]

U sklopu predstavljanja, Hamag je osigurao svim zainteresiranima mogućnost sudjelovanja u radionicama, kako bi što bolje izradili prijave svojih projekata, a u pronalasku međunarodnog partnera za suradnju asistiraju predstavnici Europske poduzetničke mreže.

[caption id="attachment_277427" align="aligncenter" width="750"] Mario Antolić[/caption]

- Imali smo priliku uz pomoć agencije HAMAG-BICRO raditi na poboljšanju prijave našeg projekta te smo postali prva tvrtka iz Hrvatske koja je prošla evaluaciju i dobila financiranje iz Eurostars programa. Primljena potpora nam je značajan poticaj za nastavak rada i razvoja inovativnih rješenja i proizvoda, kojima želimo konkurirati kako na domaćim tako i na međunarodnim tržištima, osiguravajući time kontinuirani rast i razvoj naše kompanije, rekao je Ante Jurišić, predsjednik Uprave tvrtke SEDAM IT.

26. travanj 2024 06:08