Aktualno
StoryEditor

HAMAG-BICRO stvara Mrežu poduzetničkih potpornih institucija

30. Listopad 2018.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je pilot projekt „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija", vrijedan sedam milijuna kuna, koji je cjelokupno financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, priopćio je u utorak HAMAG-BICRO.

>>>Lider Invest: Usprkos svemu, investicija ipak ima

Cilj projekta je edukacijom zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata projekta bit će Mreža poduzetničkih potpornih institucija.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec je na uvodnoj konferenciji projekta rekao da HAMAG-BICRO ovom inicijativom želi okupiti sve poduzetničke potporne institucije na jednoj jedinstvenoj platformi. Ciljevi su, kako je rekao, malim i srednjim poduzetnicima olakšati pristup informacijama, osigurati im integriranu pomoć u svim stupnjevima razvoja, prilagodili se njihovim potrebama i učinili svima podjednako dostupna poslovna znanja, usluge i partnere.

>>>HAMAG-BICRO poduzetnicima nudi do 150.000 eura za međunarodne suradničke projekte

Inicijalne rezultate analize trenutnog stanja poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj predstavila je ravnateljica Sektora za razvoj i podršku korisnicima Tamara Sarvaš. Ona je rekla kako ih više od 65 posto ima potrebu za angažiranjem vanjskih stručnjaka, a 54 posto to čini zbog nedostatka potrebnih stručnih znanja.

26. travanj 2024 20:02