Aktualno
StoryEditor

Hamag osigurao 2,2 milijuna kuna za istraživačke projekte za MSP

27. Veljača 2017.

Ukupno 2,2 milijuna kuna besporvatnih sredstava namijenjenih istraživačkim projektima malih i srednjih poduzeća. Rezultat je to suradnje HAMAG BICRO-a i dvaju kompanija, specijaliziranih za istraživanje i razvoj. Projekt se zove EUREKA.

Tako su HAMAG-BICRO i tvrtka CADCAM Grupa potpisali su Ugovor za projekt „SmartMForming“, kojim Agencija preuzima financiranje dijela projekta i to u ukupnom iznosu od preko milijun kuna.

CADCAM Grupa je inovativna tvrtka koja implementira najnaprednija programska rješenja koja se najviše koriste u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji te u proizvodnji industrijske opreme.

- Iznimno smo počašćeni što je ovaj projekt prepoznat od strane HAMAG-BICRO- a. U EUREKA projektu SmartMForming koristit ćemo najnoviju inovativnu tehnologiju 3DEXPERIENCE, koju smo primijenili i u tvrtki Rimac Automobili, kako bismo uspjeli razviti i dati na tržište nova pametna rješenja u razvoju i dizajnu alata – istaknuo je Zlatko Šimunec, generalni direktor CADCAM Grupe.

S tvrtkom ENERGY PLUS, BICRO je potpisao Ugovor o dodjeli preko milijun kuna u za projekt „E+AURORA – Svjetlo nevidljivog izvora“.

Riječ je razvoju rasvjetnih tijela koje će značajno podići tehnološki i ekološki standard u upravljanju energijom u objektima privatne, javne i poslovne namjene na globalnom tržištu. Konačni rezultat projekta su nova LED svjetla.

-Projektom „E+AURORA – svjetlo nevidljivog izvora“ razvit ćemo inovativnu seriju rasvjetnih tijela koja će omogućiti bolji vizualni doživljaj uz maksimalno smanjenje zamora očiju uzrokovanog primjenom umjetne rasvjete u unutarnjim prostorima. U tome nam uvelike pomaže program EUREKA kroz financijski doprinos razvoja inovativnog proizvoda te kroz mogućnost suradnje s projektnim partnerom iz Njemačke koji prednjači u razvoju kvalitetnih elektroničkih rješenja za napajanje LED rasvjetnih tijel – pojasnio je Zvonko Magić, predsjednik uprave za tvrtku Energy Plus.

Prijave na novi natječaj za program EUREKA otvorene su do 31. ožujka 2017. godine.

24. travanj 2024 05:13