Aktualno
StoryEditor

Hamed Bangoura: Ova otimačina stoljeća mora biti zaustavljena!

02. Kolovoz 2017.

Prvim danom nove 2018. godine počinje se primjenjivati novi porez na nekretnine o kojem se u javnosti mnogo raspravljalo, a ni poznato lice s malih ekrana Hamed Bangoura ‘nemre si pomoći‘.

Bangoura je objavio status na svom Facebook profilu u kojem se bacio na osvještavanje javnosti da u rujnu mora zajedničkim snagama djelovati kako bi se ta ‘otimačina stoljeća zaustavila‘ jer je za očekivati da će implementacija takvog ‘harača‘ brojne građane natjerati da se ‘skuće‘ u kartonske kutije. Prenosimo njegov status:

Nemrem si pomoć! POREZ NA NEKRETNINE!

Netko tko je podigao kredit od 100.000 Eura (tada marke), ne bi li prije 20 godina kupio nekretninu uz prosječnu kamatu od 7% ukupno je banci da bi postao "vlasnik" iste, uplatio cca 186.000 Eura. Tijekom tih 20 godina uplatio je i komunalne naknade u iznosu od cca 150 kn mjesečno, što iznosi 36.000 kn naknada za 20 godina ili ti ga cca 4.800 Eura. Kroz 20 godina taj stan je platio 190.800 Eura!

Hajdemo reći da se komunalna naknada od 150 kn mjesečno pretvara u godišnji porez, to bi iznosilo 1.800 kn ili 0,24% na vrijednost nekretnine od 750.000 kn. Naravno, ne zaboravite da je 86.000 Eura kamata otišlo banci, pa je "vlasnik" zapravo bio i podstanar 20 godina, te istoj gotovo kupio još jedan stan. E sad, osim što je 20 godina platio gotovo 2 stana, sve što mu država naplati više od početnih 0,24% bit će početak pljačke. A ja Vam kažem da će to na kraju izgledati ovako nekako.

>>> Lovro Kuščević: Pravi i pravični porez na nekretnine dolazi 2020.

Od 2018. većina Vas će plaćati poreze na Vaše nekretnine minimalno duplo ili 0,5% vrijednosti nekretnine, tj godišnje 500 Eura ili cca 3.750 kn. Negdje oko 2020 porez će podići na 1% vrijednosti nekretnine, što će biti oko 7.500 kn. Dakle plaćati ćete državi da bi živjeli u "vlastitom" stanu 7.500 kn godišnjeg harača, nakon što ga je i banka poharala. O broju novih ovršenih i blokiranih ne moram niti govoriti. Zanima me hoće li iz ovog zakona biti izuzeti investitori koji su kupovali nekretnine i dugoročne poslovne planove radili prema postojećim zakonima, baš kao što država posebnim zakonima bankama garantira za njihove enormne dobiti?! Hoćemo li pred Ustavom svi biti isti? Nećemo naravno.

Nemrem si pomoć. Brojke su neumoljive i ljude treba osvijestiti. Porez na nekretnine protiv kojeg se HDZ srcem i dušom borio u predizbornoj kampanji, da bi ga u smiješnim "javnim" raspravama na kraju odlučio vjerodostojno provesti, te ostalih političkih aktera uz kumovanje SDP-a koji ga je kao "prava" socijaldemokratska stranka prva i predložila, je HARAČ! Svatko tko misli da je ovo porez za bogate, gadno se vara. Najebat će 80% građana kad osvijeste tamo negdje 2019. što se zapravo događa. Kako kažu Prljavci u jednoj pjesmi:" Bogati se ionako za sebe pobrinu".

>>> Porezna pojasnila koeficijent dobi, izračun novog poreza na nekretnine

Sve Vlade RH ne razumiju jedno. Od novih nameta i poreza nema ništa. Treba početi stvarati, jer i kada svoje građane kroz banke, odvjetnike i javne bilježnike zamijenite strancima u našim domovima, oni će dolaziti tu samo da se "odmore", a naši ljudi će robovati i spavati u kartonskim kutijama. Zato građani kada dobro pocrnite, ako ste uopće mogli otići na more zapamtite da ćete u idućih par godina ostati bez svojih nekretnina kao i bez boje koju ste stekli na moru, ukoliko u devetom mjesecu HITNO ne pokušate zaustaviti ovu pljačku. Ova otimačina stoljeća mora biti zaustavljena!

19. travanj 2024 12:25