Aktualno
StoryEditor

Hanfa: Oceangate bez odobrenja pruža investicijske usluge

21. Srpanj 2017.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u petak da osobe zaposlene u društvu Oceangate nude usluge investicijskog društva Goldenburg Group s Cipra pri čemu se predstavljaju kao zaposlenici Invest and Tradea te da Oceangate nema odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga, niti za nuđenje investicijskih usluga drugih investicijskih društava na području Republike Hrvatske.

>>> Hanfa poziva građane na oprez s ‘ultraunosnim ponudama’ brokerskih kuća

Hanfa upozorava građane da se, u slučaju da im se obrate osobe koje se predstavljaju kao zaposlenici Invest and Trade-a i/ili Oceangatea (ili se u bilo kakvoj komunikaciji navedenih osoba spominje brand ime Topforex) ili osobe koje na hrvatskom jeziku nude trgovanje financijskim instrumentima i pozivaju na iskazivanje interesa za trgovanje financijskim instrumentima putem investicijskog društva Goldenburg Group, radi o neovlaštenom pružanju usluga na području Republike Hrvatske.

Goldenburg Group smije nuditi svoje usluge isključivo direktnim kontaktom službenih osoba tj. zaposlenika društva Goldenburg, a nikako preko trećih osoba, upozorava Hanfa i preporuča građanima da u slučaju kontakta s osobama koje se predstavljaju kako je navedeno, zatraže službenu identifikaciju kako bi mogli utvrditi radi li se o licenciranim zaposlenicima društva Goldenburg ili nekim trećim osobama.

>>> Hanfa upozorava na ‘kockarski rizik’ u trgovanju špekulativnim proizvodima

U slučaju da im se takve osobe obrate u vezi s trgovanjem financijskim instrumentima, Hanfa moli građane da joj se  jave. Adresa je Miramarska 24b, 10 000 Zagreb, e-pošta Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a telefon 01/6173-200.

06. svibanj 2024 15:14