Korona i biznis
01. kolovoz 2019.

Hanfa odobrila rad dvaju novih investicijskih fondova

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na sjednici održanoj u četvrtak donijelo je rješenje kojim se društvu DALEKOVOD PROFESSIO d.d. iz Zagreba odobrava jedinstveni prospekt u vezi s uvrštenjem na uređeno tržište ukupno 661.696 redovnih dionica izdanih na ime, nominalne vrijednosti 100 kuna po dionici.

Uz to, donesena su i dva rješenja o pokretanju novih investicijskih fondova.

Tako je Raiffeisen Investu, društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje UCITS fondovima iz Zagreba dano odobrenje za osnivanje i upravljanje Raiffeisen Flexi USD kratkoročnim obvezničkim, otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom, dok je društvu u osnivanju FEELSGOOD CAPITAL PARTNERS za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima iz Zagreba dano odobrenje za rad srednjeg UAIF-a te ujedno i odobrenje za Petra-Pierra Mateka i Srđu Ivekovića za obavljanje funkcije člana uprave spomenutog društva, na manadat od pet godina.

Na sjednici je doneseno i rješenje kojim se Jerku Grizelju daje odobrenje za obavljanje funkcije člana uprave društva ADRIATIC OSIGURANJE d.d. iz Zagreba na razdoblje od pet godina te odobrenje za dr.sc. Danijela Nestića kao člana nadzornog odbora ERSTE d.o.o. za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Uz navedeno, donesena su i četiri rješenja kojima se daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja i to: preddruštvu OPTIMUM TIM d.o.o. za zastupanje u osiguranju iz Zagreba, Maristeli Valentić, osnivačici obrta za zastupanje u osiguranju AURORA MARE iz Zagreba, Ivanu Krogu, osnivaču obrta KROG, OBRT ZA ZASTUPANJE U OSIGURANJU iz Krapine te preddruštvu ZASTUPANJE U OSIGURANJU PORTO-M d.o.o. iz Dugog Sela.

Detaljne objave s 30. sjednice Upravnog vijeća Hanfe pročitajte ovdje.