Aktualno
StoryEditor

HBO Adria imenovao direktoricu razvoja originalne produkcije

09. Kolovoz 2017.

Slijedeći najavu ekspanzije originalne produkcije u Adria regiju, koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, HBO Europe predstavlja Anu Balentović, koja se HBO Adria timu pridružuje na poziciji Direktorice razvoja originalne produkcije.

[caption id="attachment_287764" align="alignright" width="242"] Ana Balentović[/caption]

Ana Balentović će surađivati s talentima iz regije, s ciljem pronalaska lokalnih projekata koji odražavaju vrijednosti HBO originalne produkcije te razvoja originalnih serija namijenjenih prvenstveno domaćim gledateljima, temeljenih na originalnim lokalnim idejama. Svoje višegodišnje iskustvo u razvoju TV sadržaja Ana je stekla na poziciji Voditeljice za razvoj talent inkubatora ContentLAB & Factory diljem južnoistočne Europe, kao i Producentice nekoliko prime-time igranih serija u Hrvatskoj za RTL Televiziju.

„Središnja Europa je iznimno bogata talentima i originalnim pričama. Nastavno na razvoj HBO Europe originalne produkcije na ovom području zadnjih nekoliko godina, veselimo se sljedećem koraku.“ – rekao je Antony Root, Izvršni dopredsjednik originalnog programa i produkcije HBO Europe. „Nova pozicija Direktorice razvoja originalne produkcije u Adria regiji na kojoj nam se pridružila Ana odražava našu ambiciju otkrivanja novih i originalnih autora s jedinstvenim glasom pripovjedanja te daljnjeg razvoja originalne produkcije na području Središnje Europe.“

>>>Kariž: HBO Adria je posvećen razvoju i procvatu lokalne originalne produkcije

HBO Europe  planira napraviti korak dalje te razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji, koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

29. travanj 2024 22:25