Aktualno
StoryEditor

HBOR objavio audio zapis sporne sjednice NO-a

13. Srpanj 2017.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak u četvrtak je svim medijima poslala audio zapis sjednice NO HBOR-a održane 20. prosinca 2016. koja je ‘sporna‘ zbog sudjelovanja ministra financija Zdravka Marića.

"Povodom velikog interesa javnosti objavljujemo audio zapis sa sjednice Nadzornog odbora HBOR-a održane 20. prosinca 2016. na kojoj se odlučivalo o odobrenju kredita društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d."

Audio snimku možete poslušati ovdje.

U odgovoru na izjavu Slavena Dobrovića da se sjeća te sjednice NO-a HBOR-a te da je Marić obrazlagao predmetnu točku i detaljno odgovarao na pitanja, ministar financija odgovario je kako se on izuzeo od svake rasprave na samom početku te točke dnevnog reda sjednice NO-a HBOR-a. Naime, kako je pojasnio, osim što su sjednici NO-a svjedočili ostali članovi NO-a te predstavnici Uprave i kreditnog odbora koji je radio i obrađivao predmetni plasman tvrtkama iz sustava koncerna Agrokor, sastavljen je i zapisnik same sjednice a za tu, kao i za svaku drugu sjednicu NO-a postoji i tonski zapis, podsjetio je u srijedu Marić.

>>> Z. Marić traži javnu ispriku Dobrovića za ‘bezočne laži’, u suprotnom će ga tužiti za klevetu

“Ako se sjeća, a ja vjerujem da se sjeća, siguran sam da je zapazio činjenicu da sam na samom početku te točke dnevnog reda vrlo jasno rekao da se suzdržavam od sve rasprave i odlučivanja, predao stručnim službama banke, kreditnom odboru i Upravi, da obrazlože točku i otvorio raspravu. Dakle, ničim nisam sudjelovao u raspravi niti sam ikome ukazivao, davao nekakve sugestije ili ne daje Bože bilo kakav pritisak vršio u smislu samog donošenja odluke i odlučivanja”, rekao je Marić u svojoj izjavi, dodajući da može samo “pretpostaviti koji su bili razlozi za takvu izjavu gospodina Dobrovića, tim više što se radi o vrlo lako provjerljivim činjenicama”.

02. svibanj 2024 15:28