03. svibanj 2018.

HDS prozvao SDP da su njihov prijedlog o najnižoj plaći predstavili kao svoj

Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) u četvrtak je prozvala SDP da je kao svoj predstavio njihov prijedlog da minimalna plaća u Hrvatskoj ne smije biti niža od četiri tisuće kuna te socijaldemokrate pozvala da osmisle nešto svoje.

U priopćenju naslovljenom "SDP-ovo ‘civilizacijsko dostignuće‘ - ideju HDS-a predstavili kao svoju!?”, saborski zastupnik i zamjenik predsjednika HDS-a Branko Hrg navodi da je SDP "bio velika stranka”, a da najnovijim potezom još jednom pokazuje "da je to ipak prošlost”.

>>>Bernardić dijelio karanfile i najavio zakon o povećanju najniže plaće na 4 tisuće kuna

Podsjeća kako je prijedlog da minimalna plaća bude četiri tisuće kuna neto HDS predstavio još u studenome prošle godine, kada su o prijedlogu u Saboru govorili on i zastupnik HDS-a Goran Dodig, a s njim su upoznali i ministra financija Zdravka Marića.

- Vjerujemo da će Vlada u novim izmjenama poreznih zakona pronaći i ponuditi rješenje za povećanje plaća, poručio je Hrg.

>>>Mikulić optužio SDP za nedostatak kvoruma, prekinuta sjednica zagrebačke Skupštine

Čelnika SDP-a Davora Bernardića pozvao je "da osmisli nešto novo i svoje”, a saborskog zastupnika SDP-a i ministra u prijašnjoj SDP-ovoj Vladi Gordana Marasa pita "kako to da mu slična ideja nije pala na glavu u četiri godine ministrovanja”, u četiri godine u kojima je, kako naglašava, posebno buknuo problem blokiranih.

- Hvala Bogu da SDP podržava naš prijedlog, no nadamo se da to ne rade iz čisto politikantskih razloga, zaključuje Hrg.