Aktualno
StoryEditor

HDZ Siska: MOL-ovo ‘otpremanje‘ 40-ak radnika povod za brži otkup Ine

20. Siječanj 2018.

Sisačka gradska organizacija HDZ-a priopćila je u subotu, vezano za MOL-ovu najavu prekida rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, kako se zalažu za što bržu realizaciju otkupa MOL-ovih dionica od strane Republike Hrvatske.

"MOL-ova najava organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak koja podrazumijeva prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, odnosno ‘otpremanje‘ 40-ak radnika objašnjava zašto sisački HDZ podržava što bržu realizaciju otkupa MOL-ovih dionica od strane RH. Ovakve odluke samo štete politici za koju se mi zalažemo a to je gospodarski oporavak Siska, privlačenje ulaganja u naš grad i južnu gospodarsku zonu, prometno povezivanje kao i stvaranje novih radnih mjesta",  navodi se u priopćenju sisačkog HDZ-a.

>>>Predsjednica: Zatvaranje Rafinerije ‘katastrofa za Sisak’

"Ukoliko se nastavi ovaj trend MOL-ove poslovne politike, bit će ugrožena socijalna stabilnost Siska. Imamo povjerenja u Vladu RH da će naći rješenje za ovaj slučaj", dodaju iz Gradske organizacije HDZ-a.

INA je u petak priopćila da je pripremila prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumjeva prijevoz naftnih poluproizvoda između rafinerija Sisak i Rijeka i prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici ove godine.

>>>Most o zatvaranju Rafinerije Sisak: Vlada je pokleknula pred pritiskom i napravila loš kompromis

Prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak trenutno se nalazi na savjetovanju kod Radničkog vijeća, priopćeno je iz INA-e, a u skladu je s Deloitteovom analizom koja je pokazala kako je konverzija Rafinerije u logistički centar ekonomski najisplativije rješenje, čijom bi se provedbom realiziralo 93 milijuna dolara novčanog tijeka u sljedeće tri godine u usporedbi sa sadašnjim načinom rada rafinerije.

19. travanj 2024 07:20