Aktualno
StoryEditor

HEP Elektra naplaćuje i račun - od jedne lipe

11. Kolovoz 2018.

Kada se radi o novcima, poznato je da raznim službama ne pada na pamet ne naplatiti građanima i najmanji iznos za svoje usluge, pa makar se radilo i o jednoj lipi. I mi smo naišli na još jedan takav primjer, u kojem se doista radi o jednoj lipi. Naime, HEP Elektra iz Zagreba poslala je račun jednoj Zagrepčanki (podaci poznati uredništvu) za obračunsko razdoblje u kojem je nastala razlika od jedne lipe koju je trebalo nadoplatiti.

[caption id="attachment_355542" align="aligncenter" width="750"] Foto: Valentina Starčević/Lider[/caption]

Račun doista izgleda nevjerojatno, izaziva čuđenje i nevjericu, ali naravno da je plaćen, jer i od tako malih smiješnih iznosa, ako se ne plate, mogu nastati velike glavobolje.

No, za svako plaćanje obično se naplaćuje naknada  u visini koja ovisi o tome gdje se plaća. Najjeftinije je preko internetskog bankarstva ili m-bankinga gdje je moguće proći s kunu ili dvije za prijenos, a pojedine banke za određeni broj računa nemaju naknadu pri plaćanju.

>>>HEP će ‘dopuniti’ državni proračun s 218,4 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti

Nekima je zasigurno, pogotovo starijima, lakše možda plaćati u Konzumu, gdje je naknada 3,5 kuna. U ovom slučaju izgleda doista nevjerojatno da se pri plaćanju računa od jedne lipe, mora platiti naknada 100, 200 ili 350 puta veća od samog računa.

Također, nije bez troška zapravo niti HEP Elektra zato što je račun morao biti otisnut, poslan u omotnici, naplaćena im je poštarina, a neki službenik je morao odvojiti i vrijeme na izradu računa.

25. travanj 2024 23:53