Aktualno
StoryEditor

HGK organizira besplatne radionice ususret 3. Međunarodnom sajmu franšiza

09. Svibanj 2017.

S ciljem povezivanja tržišta i promocije atraktivnog poslovnog modela Hrvatska gospodarska komora uoči 3. Međunarodnog sajma franšiza FEC organizira besplatne radionice projektiranja franšize: 11. svibnja u HGK-Županijskoj komori Pulana adresi Carrarina 5, Pula i 12. svibnja u HGK u Zagrebu (Draškovićeva 45). Početak obje radionice je u 11 sati, a sudjelovanje se ne naplaćuje uz raniju prijavu na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Siguran oblik poduzetništva

Sudionicima radionica u HGK će uz LG Laundry Lounge franšizu biti predstavljeni i studiji uspješnih slučajeva franšiza Eco Point i Surf´n´Fries.

Franšizni način poslovanja jedan je od najsigurnijih oblika ulaska u poduzetništvo. Kupnjom franšize ulazite u poduzetništvo na jeftiniji, sigurniji i brži način. Podaci pokazuju da zbog uhodanog poslovnog sustava većina franšizera uspijeva ostvariti uspjeh već u prvoj godini poslovanja, za razliku od samostalnih poslovnih poduhvata i/ili startup modela. U Hrvatskoj posluje oko dvjesto franšiza, od kojih su većina strani brendovi poput LG Laundry Lounge praonica rublja.

- LG Laundry Lounge je brand samoposlužnih praonica koje pružaju usluge pranja, sušenja i glačanja rublja. Prva takva otvorena je u New Yorku prije pet godina, a druga u Zagrebu prije dvije godine. Pojedinačnim primateljima franšize konstantno pružamo podršku, od ideje do realizacije. U sklopu franšize dobivaju pomoć pri odabiru lokacije i otvaranju objekta, knjigu standarda i obuku zaposlenih. Osim toga, franšizna pristojba se ne naplaćuje ukoliko u praonici koriste LG profesionalne uređaje kupljene kod ovlaštenog distributera, kazao je  Mario Martinek, direktor tvrtke „Bijeli svijet“ koja nudi LG franšizu za tržišta Istočne Europe.

16. travanj 2024 07:34