Aktualno
StoryEditor

HGK otvara predstavništvo u Beogradu

16. Travanj 2018.

Hrvatska gospodarska komora 18. travnja svečano otvara svoje predstavništvo u Beogradu.

Na svečanom primanju otvorenja predstavništva HGK u Republici Srbiji u Beogradu pozdravnim govorima prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković te drugi visoki uzvanici i dužnosnici iz Srbije i Hrvatske.

>>> Luka Burilović izabran za novog/starog predsjednika HGK

- Zbog velikog broja naših tvrtki koje posluju u Srbiji, ali i onih koje žele ostvariti kontakte ili otvoriti svoje tvrtke u Srbiji, pokazala se potreba da HGK kao institucija bude prisutna na terenu. Upravo zato ponovno otvaramo predstavništvo u Beogradu koje će promicati i zastupati interese hrvatskoga gospodarstva. Poseban fokus ćemo staviti na uspostavljanje boljih poslovnih odnosa između gospodarskih subjekata dviju zemalja, privlačenje investicija, transfer tehnologija i znanja te praćenje zakonskih regulativa iz područja gospodarstva. Sigurni smo da će predstavništvo pridonijeti daljnjem poboljšanju gospodarskih veza između Hrvatske i Srbije, na obostranu korist, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović, dodavši da je otvaranje podružnice još jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatskoga gospodarstva i dugoročno održivoga gospodarskog rasta.

>>>Hrvatska gospodarska komora otvara ured u Mostaru

Predstavništvo HGK u Beogradu prvi put je otvoreno prije 17 godina – 2001., ali je zatvoreno 2013. godine, nakon čega je aktivnosti preuzeo Hrvatski poslovni klub (HPK). U Srbiji posluje oko 200 hrvatskih poduzeća, a sa 750 milijuna eura investicija Srbija je četvrta najznačajnija zemlja za hrvatske investitore. Prema posljednjim službenim podacima, suficit Srbije u trgovinskoj razmjeni s Hrvatskom je 74,4 milijuna eura.

28. travanj 2024 10:51