Aktualno
StoryEditor

HGK provjerava valjanost sedam kandidatura za čelnu poziciju - imena u petak

16. Siječanj 2018.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) u tijeku je provjera valjanosti pristiglih kandidatura sedam kandidata, uključujući aktualnog predsjednika Luku Burilovića. Nakon toga, koncem tjedna slijedi razgovor Upravnog odbora s kandidatima. Potvrđeni kandidati bit će objavljeni u petak, 19. siječnja, a Izborna skupština održat će se koncem mjeseca.

>>>Luka Burilović kandidirat će se ponovno za čelno mjesto HGK

Podsjetimo, Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore objavio je 2. siječnja javni poziv za izbor predsjednika HGK. Burilović je isti dan potvrdio da će se ponovno kandidirati za čelnu funkciju Komore. On je na tu funkciju izabran 3. ožujka 2014. godine, a čelno mjesto preuzeo je 1. travnja iste godine.

>>>Raspisan natječaj za predsjednika HGK

Prije Burilovića tu funkciju obnašala je pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić kao vršiteljica dužnosti predsjednice Upravnog odbora i predsjednice Komore. Škrtić je na tu funkciju došla sredinom studenoga 2013. godine, nakon razrješenja dugogodišnjeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića, koji bio predsjednik 18 godina. Vidoševiću se sudi zbog optužbi da je iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna.

25. travanj 2024 11:58