Aktualno
StoryEditor

‘Hic Rhodus, hic salta‘ iliti kako je nastala platforma za programiranje?

06. Listopad 2017.

Različite tvrtke imaju različite potrebe. Različiti programeri imaju različita znanja i vještine. Sad je prilika za perfect match! Iako su offline hackathoni popularna okupljališta, budimo realni, nisu svi stvoreni za pitcheve, što ne znači da nemaju odlično znanje. Od nedavno, na raspolaganju vam je alternativa ili mentalna teretana, po želji ali, najvažnije od svega, platforma aktivna cijele godine i dostupa na svim uređajima.

Iza Virtualnog Hackathona stoji Tau on line ekipa – u javnosti nešto poznatija po portalu MojPosao – eto i razloga zašto je upravo matchiranje poslodavaca i programera bila misao vodilja za rad na projektu.

>>>Potražnja za radom kopni, seli s Jadrana u kontinentalnu Hrvatsku

Hic Rhodus, hic salta! (lat. Ovdje je Rodos, ovdje skoči!) Značenje: Pokaži ovdje (na licu mjesta) što znaš i umiješ.

- Offline hackathon koji smo održali u svibnju ove godine izazvao je velik interes: dobili smo više od sto prijava u roku dva tjedna. Družeći se s programerima u ta dva dana, dodatno smo potvrdili koliko vole natjecanje i rad na novim idejama, što nam je dalo misliti: zašto im ne ponuditi uvjete da to rade svakodnevno, a usput omogućiti da njihovi radovi budu dostupni onima koji zapošljavaju, objašnjava Saša Kendjel, Voditelj razvoja Tau on line, dok balansira između telefona i šalice kave, jer se u pozadini vrti još dvadeset drugih projekata na kojima njegov tim upravo radi.

- Ovo je dobra prilika za mlade programere da realno vide kakvi su u odnosu na kolege, jer se pokazalo da neki juniori podcjenjuju svoje fakultetsko znanje, dok se neki seniori zadržavaju unutar svoje comfort zone, obično zato jer se bave repetitivnim poslovima. I jednima i drugima ova platforma može pomoći: osim što mogu provjeriti svoje znanje, ovo je prilika da se predstave na tržištu rada, dodaje.

A o čemu je zapravo riječ?

Virtualni Hackathon sadrži 15-ak zadataka podijeljenih po kategorijama koje pokrivaju različite sfere programiranja. Zadaci su natjecateljski, ali i akademski. Natjecatelji mogu birati između pet programskih jezika, ali ako jedan zadatak riješe u više njih, automatski osvajaju veći broj bodova, kako u kategoriji zadataka, tako i u ukupnom poretku.

Platforma omogućava da kroz deset pokušaja svoj zadatak privedete kraju sa 100-postotnom točnošću, jer je učenje također dio ovog procesa. Do daljnjeg live, ali na posao se treba baciti već sada…

>>>Google Assistant od sada i u muškoj verziji

Od 11. do 18. listopada platforma će biti dostupna i u sklopu Virtualnog sajma karijera – još jedan od projekata na kojem Tau on line tim ovih dana radi finalne pripreme punom parom.

Upravo na zadnji dan Sajma kandidati koji su u Virtualnom Hackathonu osvojili najviše bodova i bedževa za poznavanje programskih jezika, konkuriraju za vrijedne nagrade: Dron, Oculus Rift, 3D printer, ali i mnoge druge.

Najbolje rangirani bez sumnje će zapeti za oko i izlagačima Sajma, tvrtkama koje ovdje sudjeluju u potrazi za kvalitetnim zaposlenicima. Ok, možda će netko reći ‘Pa što, tvrtke se ovih dana ionako tuku za svakog programera‘, headhunting kroz Virtualni hackathon je nešto sasvim drugo.

>>>IBM i banke razvijaju blockchain platformu Batavia

- Otvorene IT pozicije traže visok nivo znanja, a jedna od ključnih stvari poslodavcima će uvijek biti motivacija kandidata, koja se jasno vidi i po razini sudjelovanja u ovakvim aktivnostima. Osim toga, dio zadatak na platformi dolazi upravo iz realnog sektora, pa je ovo odlična prilika programerima da pokažu kako znaju isporučiti i ono što netko treba, a ne samo vlastite ideje, zaključuje Kendjel.

Zvuči razumno? Klik na platformu i bacite se na skupljanje bodova!

23. travanj 2024 19:11