Aktualno
StoryEditor

‘Hic Rhodus, hic salta!‘: Mensa ponudila organizaciju dvoboja Trump-Tillerson

11. Listopad 2017.

Organizacija najpametnijih ljudi na svijetu ponudila se da će organizirati dvoboj američkog predsjednika Donalda Trumpa i državnog tajnika Rexa Tillersona kako bi se utvrdilo tko je od njih dvojice inteligentniji, objavio je Washington Post.

Bizarna priča o umnim sposobnostima Trumpa i Tillersona krenula je prošli tjedan kada je nekoliko američkih medija objavilo da je državni tajnik svog predsjednika nazvao "kretenom"

Od svih gorućih pitanja Amerikanaca aktualnoj administraciji, dvojba o tome tko je pametniji, predsjednik ili državni tajnik, zasigurno nije na vrhu prioriteta, no međunarodno udruženje koje okuplja najinteligentnije ljude svijeta, Mensa, bez obzira na to ponudila se da riješi pitanje.

Trump je odgovorio pozivom na mentalni dvoboj.

- Mislim da je to lažna vijest, ali ako je to rekao, onda ćemo morati usporediti testove inteligencije. I mogu vam odmah reći tko će pobijediti, kazao je Trump u razgovoru za Forbes.

>>>Melania poručila Ivani Trump da se ne predstavlja kao prva dama

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders kasnije je taj komentar nazvala "šalom".

- Američka Mensa bit će sretna što može organizirati testiranje predsjednika Trumpa i tajnika Tillersona, objavio je njezin glasnogovornik Charles Brown.

Mensa je međunarodna organizacija sa samo jednim uvjetom za članstvo - rezultatom na standardiziranom IQ testu višim od 98 posto ukupne populacije. U svijetu ima više od 130.000 članova, a u Hrvatskoj ih je nešto manje od 900.

24. travanj 2024 12:39