Aktualno Poslovna scena

Hittner u novu halu i robota ulaže 20 milijuna kuna

Edis Felić

Tvrtka Hittner, bjelovarski proizvođač šumskih i poljoprivrednih traktora, nakon Uskrsa počinje graditi još jednu halu od 1700 četvornih metara, u koju će smjestiti novu liniju za varenje i lakiranje. Investicija je, uključujući robot za varenje i lakirnicu te ostale strojeve za obradu metala, vrijedna 20 milijuna kuna.

Tvrtka će je financirati sama, većinom vlastitim novcem i manjim dijelom kreditom. – Zbog povećanja proizvodnje šumskih i poljoprivrednih traktora linija varenja postala nam je usko grlo, zato smo morali ići u ovu investiciju te ujedno odlučili instalirati novu lakirnicu – kaže vlasnik tvrtke Stjepan Hittner.

>>>Stjepan Bukal: Moji roboti boje bolje od ljudi

Hala bi trebala biti sagrađena do rujna, a do kraja godine linije bi trebale biti puštene u pogon.  Hittner kaže da će zaposliti najmanje 12 novih ljudi. Da podsjetimo, tvrtka Hittner lani je već sagradila jedan proizvodni pogon površine od 1500 četvornih metara za montažu šumskih i poljoprivrednih traktora; investicija je vrijedila 10 milijuna kuna. Te su investicije bile nužne jer, kao što je na nedavno održanome poljoprivrednom sajmu u Gudovcu rekao Hittner, prodaja traktora u Njemačkoj raste, Francuzi pokazuju sve više zanimanja za taj proizvod, a i u završnoj je fazi pregovora s Irancima pa bi uskoro veće količine traktora mogli izvesti i u Iran.

Komentari