Aktualno
StoryEditor

HNS Sisak: Zašto Ina obustavlja plin uvijek na početku kampanje za poljoprivrednu sezonu?

24. Siječanj 2018.

Potporu nastojanjima da se spriječi gašenje proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak i spase radna mjesta, u srijedu su dale sisačka i sisačko-moslavačka organizacija HNS-a te upitali je li slučajno ili koordinirano to što je Ina uključena u dva velika gospodarska problema u toj županiji.

Na konferenciji za novinare, čelnici dviju stranački organizacija i županijski vijećnici Adelina Ivković i Ivan Nekvapil napomenuli su da se HNS među prvima, još u vrijeme dok je Ivan Vrdoljak bio ministar gospodarstva, izjasnio za opstanak Rafinerije u Sisku.

>>>Pripremljen prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak

- Slučajno ili koordinirano, Ina je uključena u dva velika gospodarska problema Sisačko-moslavačke županije, obustavu plina Petrokemiji i prestanak rada postrojenja u Rafineriji. Otvoreno je pitanje zašto Ina obustavlja plin Petrokemiji uvijek na početku kampanje za poljoprivrednu sezonu, rekao je Nekvapil.

Ocijenio je da je jedini izlaz dokapitalizacija tvrtke, odnosno što prije angažiranje strateškog partnera.

>>>Most o zatvaranju Rafinerije Sisak: Vlada je pokleknula pred pritiskom i napravila loš kompromis

- Sličan izlaz vidimo i za sisačku Rafineriju, kojoj je nužna dokapitalizacija, kao i za riječku rafineriju. Postrojenje FCC-a je modernizirano 2008. godine i potrebna mu je ponovno modernizacija, rekao je Nekvapil.

Dužnosnici HNS-a zauzeli su se za ubrzanje postupka odabira konzultanata Vlade oko dogovora s MOL-om, te su apelirali na jedinstvo svih stranaka u rješavanju problema Rafinerije i Petrokemije.

18. travanj 2024 23:57