Aktualno
StoryEditor

HONOR postavio nove standarde u industriji preklopnih pametnih telefona

11. Prosinac 2023.
Honor Credit Fortune
Globalni tehnološki brend HONOR uspio je proizvesti najlakši i najtanji preklopni pametni telefon na svijetu – HONOR Magic V2 koji uskoro dolazi i na domaće tržište

Na nedavno održanom Fortune Global Forumu u Abu Dhabiju, globalni tehnološki brend HONOR pokazao je svoju važnu ulogu u oblikovanju globalne tehnologije i inovacija, ali i u postavljanju novih standarda u industriji pametnih telefona. Prije svega, to se odnosi na napredak preklopnih telefona.

Određene značajke preklopnih uređaja, poput prenosivosti, izdržljivosti i trajanja baterije, dosad nisu bile usavršene. HONOR je u tome uspio i, otkako je po prvi puta predstavljen, privukao veliku pozornost s HONOR-om Magic V2, kao najlakšim i najtanjim preklopnim pametnim telefonom na svijetu. HONOR Magic V2 testiran je da izdrži najmanje 400.000 presavijanja, što predstavlja veliku izdržljivost, a uključuje i tehnologiju silicij-ugljične baterije za cjelodnevno trajanje baterije.

Nakon što je riješio ove ‘slabe‘ značajke, HONOR je nedavno postigao značajnu prekretnicu i proizveo milijun preklopnih pametnih telefona. Riječ je o trenutno najprodavanijem preklopnom modelu na kineskom tržištu, koji prema podacima tvrtke za analizu industrije Omdia zauzima 25% udjela u rastućem tržištu preklopnih uređaja, a uskoro stiže i na hrvatsko tržište.

HONOR Magic V2 označava prekretnicu na tržištu preklopnih pametnih telefona

- Poslovni svijet ulazi u uzbudljivu novu eru u kojoj će tehnologija igrati središnju ulogu. Uvjeren sam kako će inovacije usmjerene na čovjeka osigurati nove mogućnosti za sljedeću generaciju pametnih uređaja. Preklopni uređaji su na korak do toga da postanu mainstream, AI na uređajima utire put transformativnoj eri, a upravo spomenute tehnologije usmjerene na čovjeka, kao što je tehnologija za udobnost očiju, poboljšava iskustva interakcije između čovjeka i uređaja. Iz naše perspektive, ovo je sljedeće za pametne uređaje -  istaknuo je CMO-a tvrtke HONOR dr. Ray Guo na panelu ‘Novi inteligentni svijet: Što je sljedeće za pametne uređaje‘,  u kojem je sudjelovao uz glavnog analitičara CMO CCS Insighta Bena Wooda te Frana Holzmanna, glavnog izvršnog potpredsjednika odjela Electrical Service, TÜV Rheinland.

Prema najnovijim podacima Counterpoint Researcha, u Kini je više od 64% korisnika vrhunskih pametnih telefona spremno prijeći na preklone, što upućuje na to da se industrija nalazi na prekretnici u kojoj preklopni pametni telefoni postaju mainstream.

HONOR predstavio novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju

Fokusirajući se na tehnologiju usmjerenu na čovjeka, HONOR je uložio više od 140 milijuna USD u istraživanje i razvoj zaslona za udobnost očiju jer, prema istraživanju, na globalnoj razini bilježe se najmanje 2,2 milijarde ljudi s oštećenjem vida. Tvrtka je nedavno otvorila i novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju, s ciljem dodatnog specijaliziranja u ovom području, uvodeći značajke kao što su 3840Hz PWM tehnologija zatamnjivanja i Circadian Night Display. Ove su se inovacije postupno odrazile i na širu industriju. Primjerice, otkako je uvedena značajka za udobnost oka visokofrekventnog PWM zatamnjivanja, 12 drugih brendova pametnih telefona usvojilo je tehnologiju i sada više od 90% zaslona pametnih telefona u Kini ima značajke za udobnost oka, poput visokofrekventnog PWM zatamnjivanja.

Tri godine samostalnog poslovanja

HONOR je u protekle tri godine izrastao u globalni premium brend koji postaje lider kada su u pitanju inovacije  poput preklopnih uređaja i tehnologija udobnosti za oči. Riječ je o inovacijama koje su se zaista isplatile – HONOR je ove godine ostvario rast prodaje od gotovo 200% na inozemnim tržištima. U Europi, kao što pokazuje najnovije izvješće Counterpoint Researcha, HONOR je jedina robna marka u trećem tromjesečju, među prvih pet, koja je porasla na godišnjoj razini. U Kini, HONOR drži vodeću poziciju i na tržištu preklopnih uređaja i u ukupnom tržišnom udjelu u trećem tromjesečju 2023., prema velikim tvrtkama za analizu industrije kao što su Counterpoint i IDC.

Za više informacija posjetite HONOR online. 

Instagram

Facebook

27. travanj 2024 00:04