Aktualno
StoryEditor

HPB dokapitalizira Jadransku banku sa 110 milijuna kuna

16. Svibanj 2018.

Hrvatska poštanska banka dokapitalizirat će Jadransku banku sa 110 milijuna kuna. U pozivu na Glavnu skupštinu HPB-a stoji kako se ovlašćuje Uprava za dovršenje kupnje Jadranske banke, sukladno ponudi i memorandumu koji su poslani DAB-u.

- Uprava Banke ovlaštena je samostalno odlučivati i poduzimati radnje radi ispunjenja svih prethodnih uvjeta do formalnog stjecanja Jadranske banke, kao i povećanja njenog kapitala sukladno regulatornim zahtjevima Hrvatske narodne banke, a najviše do iznosa od 110 milijuna kuna te nakon toga u najkraćem i objektivnom mogućem roku provesti postupak pripajanja Jadranske banke – stoji u pozivu dioničarima HPB-a.

U obrazloženju odluke piše kako je HPB u suradnji s financijskim i pravnim savjetnicima provela dubinsko snimanje Jadranske banke u sanaciji, izradila poslovni plan i procjenu vrijednosti JABA-e.

>>> HPB može preuzeti Jadransku banku

- Temeljem navedenoga Banka je DAB-u uputila ponudu za kupnju i prijenos dionica JABA-e koju je DAB prihvatio – stoji u pozivu za Glavnu skupštinu.

Namjera HPB-a je odmah po stjecanju JABA-e provesti dokapitalizaciju vrijednu 110 milijuna kuna te započeti i u najkraćem objektivnom mogućem roku provesti postupak pripajanja JABA-e HPB-u, čime bi bio stvoren snažan regionalni centar na području Šibensko-kninske županije.

- Stjecanjem i pripajanjem JABA-e ostvarit će se pozitivne sinergije kombinacijom snažne pozicije JABA-e na lokalnom tržištu i korištenja postojeće organizacije HPB-a, čime će se pozitivno utjecati na profitabilnost i na povećanje tržišnog udjela HPB-a – stoji u pozivu.

25. travanj 2024 19:15