Aktualno
StoryEditor

FOTO: HPB predstavio uslugu podizanja gotovine mobitelom

07. Studeni 2017.

Hrvatska poštanska banka (HPB) prva u Hrvatskoj predstavila je uslugu e-gotovina, podizanje gotovine na bankomatu bez kartice. U današnje vrijeme kada izlazimo iz kuće prije ćemo zaboraviti novčanik nego mobitel, stoga je Hrvatska poštanska banka prva u Hrvatskoj predstavila ovaj jedinstveni proizvod.

- HPB je inovativna banka koja svojim klijentima želi omogućiti jednostavan pristup sve većem broju financijskih usluga u svakodnevnom poslovanju. Tehnologija mijenja životne i poslovne potrebe, a mi smo spremni ponuditi nove, moderne usluge važne našim klijentima, naglasio je Mladen Mrvelj, član Uprave HPB-a zadužen za informatiku.

Sigurno, brzo i jednostavno

HPB vodio se time da ta usluga mora biti sigurna, brza i jednostavna za korištenje.

Do gotovine može se doći u tri jednostavna koraka. Unutar mobilne aplikacije mHPB odabere se iznos, nakon potvrde iznosa kreirat će se jednokratni devetero znamenkasti kod koji se upiše dolaskom do HPB-ovog bankomata.

- S obzirom na današnju ulogu mobitela, sve je više bankarskih usluga povezano s mobilnim bankarstvom. HPB svojim klijentima od danas omogućava da jednostavno i sigurno putem mobilnog bankarstva podignu gotovinu s bankomata, bez upotrebe kartice. Dovoljno je prijaviti se u mobilnu aplikaciju mHPB, odabrati iznos, kreirati jednokratni kod i upisati ga u bankomat, kazao je Danijel Baruškin, izvršni direktor Sektora izravnog bankarstva HPB-a.

>>>HPB kreće u dokapitalizaciju za maksimalno 600 milijuna kuna

Prednosti ovakvog načina podizanja gotovine su, tvrdi Baruškin, potpuna sigurnost. Ne postoji mogućnost kopiranja pina, samo se upisuje jednokratni kod. Ovaj način podizanja gotovine brži je nego podizanje gotovine karticom. Usluga korisnicima mobilnog bankarstva omogućuje jednostavno podizanje gotovine na 344 bankomata HPB-a u cijeloj Hrvatskoj.

Druga faza

Prva u Hrvatskoj HPB je omogućila prijavu na mobilno bankarstvo otiskom prsta, uvela mogućnost blokade/deblokade kartica korištenjem aplikacije mHPB, a prošle godine prva na hrvatskom bankarstvu ponudila online tekući račun, otvorenje tekućeg računa bez dolaska u poslovnicu.

Baruškin je najavio da HPB uslugu e-gotovina početkom 2018. godine planira proširiti opcijom brzog slanja gotovine drugim osobama odabirom kontakta iz telefonskog imenika. Tako će klijenti HPB-a jednostavnim i sigurnim slanjem koda i drugim omogućiti podizanje gotovine bez kartice na bankomatima ili u poslovnicama Banke kao i u partnerskoj mreži HPB-a, a to su uredi Hrvatske pošte i First Data.

24. travanj 2024 14:40