Aktualno
StoryEditor

Hrebak: Proračun Bjelovara premašit će lanjski za 20 do 30 milijuna kuna

19. Ožujak 2018.

Gradski vijećnici s 14 glasova za i osam protiv u ponedjeljak popodne prihvatili su prvi ovogodišnji rebalans proračuna Grada Bjelovara kojim je prihodovna strana povećana za 7,2 milijuna, na 168,7 milijuna kuna, a viši prihodi očekuju se od poreza te EU fondova.

>>> Otpis 2,5 milijuna kuna nenaplativog duga u Bjelovaru

"Očekujem da ćemo ove godine imati minimalno pet rebalansa proračuna jer se javljamo na svaki raspisani natječaj za EU fondove, a svaki put kada prođemo radit ćemo rebalans. Uvjeren sam da će ovogodišnji proračun biti 20 do 30 milijuna kuna veći u odnosu na realizaciju proračuna iz 2017. godine, a očekujem i da ćemo iz EU fondova povući više od 50 milijuna kuna”, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS).

Liberali uz pomoć HDZ-a, HSS-a i Akcije bjelovarsko-bilogorske, lokalne stranke bivšega bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca, imaju većinu glasova u Gradskom vijeću.

Jasna Višnjević iz oporbenoga HNS-a rekla je da oporba ne može prihvatiti rebalans jer proračun i dalje smatra ‘prenapuhanim‘, a Nenad Nekvapil iz oporbenoga SDP-a ironično je ustvrdio kako je u Bjelovaru "sve super otkako je došla nova vlast, a jedini je problem što mladi i dalje odlaze".

>>> Hrebak: Bjelovar želi postati prvi ‘tax free‘ grad za poduzetnike

Pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode Mirela Bašić rekla je da je na računu Grada Bjelovara trenutačno 4,5 milijuna kuna te da je u siječnju prihod od poreza povećan osam posto ne računajući novac od fiskalnog izravnanja s državne razine.

18. travanj 2024 20:17