27. rujan 2018.

Hrvatska domaćin 27. Godišnjeg kongresa međunarodne udruge EVU

Po prvi puta u Hrvatskoj, od 11. do 13. listopada u Dubrovniku, održava se 27. Godišnji kongres međunarodne udruge EVU (European Association for Accident Research and Analysis), koja djeluje u 20 zemalja i okuplja više od 1000 stručnjaka iz područja istraživanja i analize prometnih nesreća.

>>>Istraživanje: Uber i Lyft utječu na prodaju automobila, učestalost putovanja

Na Kongresu će se, između ostalog, okupiti vodeći europski stručnjaci te će se kroz različita predavanja i teme prezentirati najnovija saznanja iz područja istraživanja i analize prometnih nesreća. EVU za cilj ima stručnim i znanstvenim istraživanjima promicati struku te u skladu sa suvremenim tehnološkim razvojem postavljati nove standarde u analizi prometnih nesreća, a glavni organizatori ovogodišnjeg EVU kongresa su EVU Croatia i Centar za vozila Hrvatske.

- Ovogodišnji će Kongres ponuditi autorima četiri glavne teme za objavu radova – Prometne nesreće koje uključuju motocikle, Prijevare u osiguranju, Big Data i Open Forum. Big Data, tema koja je dominirala na prošlogodišnjem Kongresu, nastavit će se i u Dubrovniku predstavljanjem radova koji se usredotočuju na primjenu podataka nadzornih kamera, GPS i ostalih uređaja koji se koriste u rekonstrukciji nesreća. Na kraju, sudionici Kongresa moći će predstaviti rezultate bilo kojeg drugog istraživanja koje podiže kvalitetu rekonstrukcije prometnih nesreća ili razinu sigurnosti sudionika u prometu, izjavio je Goran Zovak, predsjednik EVU Croatia.

>>Istraživanje: Liderice ‘škrtije’ od lidera u dijeljenju nagrada sa suradnicima

[caption id="attachment_361950" align="aligncenter" width="750"] Goran Pejić, foto cetkovic[/caption]

Goran Pejić, savjetnih uprave za tehnička pitanja Centra za vozila Hrvatske, istaknuo je: Za prvo gostovanje ovog Kongresa u Hrvatskoj pripremit ćemo prezentaciju rezultata različitih istraživanja koja smo proveli, a koja se odnose na tehničku ispravnost vozila. Kao partneru ovog Kongresa, iznimno nam je drago da možemo podijeliti naša iskustva iz prakse te tehnička znanja s kolegama iz cijelog svijeta.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]