07. travanj 2018.

Hrvatska gospodarska komora otvara ured u Mostaru

Hrvatska gospodarska komora (HGK) otvorit će svoj ured u Mostaru u ponedjeljak, 9. travnja, u sklopu Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik HGK Luka Burilović rekao je da je želja kroz rad mostarskog ureda pomoći lokalnim tvrtkama uči na hrvatsko tržište i tržište EU, priopćeno je u subotu iz HGK.

>>>HGK: Očekujemo usporavanje rasta plaća

„Hrvatske tvrtke već su dugo prisutne na tržištu BiH i tu se osjećaju kao doma, na nama je da kroz komorske sustave lobiramo da im se poslovanje dodatno olakša i da im pomognemo oko izazova s kojima se susreću. Želja nam je da kroz rad ovog ureda pomognemo i lokalnim tvrtkama koje žele ući na hrvatsko tržište i jedinstveno tržište EU od 500 milijuna ljudi“, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Dodao je kako je otvaranje Ureda HGK  još jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatskog gospodarstva i dugoročno održivog gospodarskog rasta. Na svečanom prijemu u povodu otvaranja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru nazočnima će se, uz ostale, obratiti predsjednik HGK.

>>>Male nezavisne pivovare osnovale grupaciju pri HGK-u

Burilović će posjetiti i Mostarski sajam gospodarstva koji se održava od 10. do 14. travnja. Na njemu će ove godine uz potporu HGK izlagati 20-tak hrvatskih kompanija iz raznih sektora, a ponovno će se predstaviti i vinari okupljeni pod brendom Vina Croatia – vina mosaica.

U sklopu sajma održat će se i konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja koja će se baviti regionalnim izazovima budućnosti, poput energetike i digitalizacije, navode iz Službe za komunikacije HGK.