Aktualno
StoryEditor

Hrvatska pošta odsada i u Slavoniji besplatno zaprima zahtjeve za naknade HZMO-a

23. Siječanj 2018.

Besplatno zaprimanje zahtjeva za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, doplatka za djecu i prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja u poštanskim uredima od sada je moguće i na području pet slavonskih županija, što je nastavak projekta kojeg su Hrvatska pošta (HP) i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) započeli u svibnju prošle godine, s ciljem povećanja dostupnosti svojih usluga, izvijestili su u utorak u Osijeku predstavnici Uprava HP-a i HZMO-a.

>>> Ivan Čulo – Što će Hrvatska pošta 2018.

Član Uprave HP-a Mate Mišetić kazao je kako je ovim projektom sada obuhvaćeno 10 hrvatskih županija, s ukupno 511 poštanskih ureda, od čega 204 ureda u pet slavonskih županija.

Povećanje dostupnosti usluga građanima

Mišetić smatra kako će projekt imati dobar odjek posebice u ruralnim dijelovima Hrvatske, gdje dostupnost ustanova i institucija nije jednaka kao u urbanim sredinama.

Osim suradnje s HZMO-a Matišić je naveo i zaprimanje zahtjeva za otočne iskaznice u poštanskim uredima na Jadranu te dostavu vozačkih dozvola na kućne adrese građanima, koji su zahtjev predali putem sustava ‘e-građani‘, a provodi se i pilot-projekt dostave putovnica na kućne adrese.

Ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović izvijestio je kako na području pet slavonskih županija postoji 427 tisuća korisnika njihovih usluga, od čega 75 tisuća korisnika dječjeg doplatka, a da je smisao projekta, u suradnji s HP-om, povećati dostupnost usluga i građanima olakšati mogućnost ostvarivanja njihovih prava kod HZMO-a.

>>>Poštanska marka s Pozdravom Suncu nominirana za najljepšu u Europi

Na upit spašavaju li na ovaj način poštanske urede u malim sredinama Mišetić je kazao kako ova Uprava "nema namjeru zatvarati ni jedan poštanski ured", već im žele "dodati određene usluge, koje do sada nisu imali i na taj način zadržati sve urede tamo gdje jesu". Na taj način, ljudima koji sve više odlaze iz tih sredina, pokušavamo svojim malim doprinosom poručiti da se mi nećemo povući iz tih područja, istaknuo je Mišetić.

16. travanj 2024 06:04