Aktualno
StoryEditor

Hrvatske tvrtke moći će koristiti usluge mreže njemačkih komora u 92 države

09. Svibanj 2019.

Hrvatskim tvrtkama u inozemstvu odsad će na raspolaganju biti mreža njemačkih vanjskotrgovinskih komora. Na tržištima na kojima Udruženje njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK) ima vanjskotrgovinska predstavništva (AHK), na više od 140 lokacija u 92 zemlje, hrvatske će tvrtke moći koristiti njihove usluge pod jednakim uvjetima kao i njemačke tvrtke.

O kakvoj se mreži radi najbolje govori usporedba s Hrvatskom gospodarskom komorom, koja ima šest predstavništava i ureda - u Bruxellesu, Moskvi, Šangaju, Beogradu, Mostaru i Sarajevu.

Odsad će njemačka mreža biti dostupna hrvatskim tvrtkama u svim državama Europe, koje su najveći vanjskotrgovinski partner Hrvatske i hrvatskih tvrtki. Isto tako, njemačka vanjskotrgovinska predstavništva na svim kontinentima bit će na usluzi domaćim poduzetnicima, kojima će na taj način biti olakšan nastup na tržištima SAD-a, Kanade, Južne Amerike, Afrike, Azije te Australije.

Sporazum o suradnji, kojim se reguliraju i usluge njemačke komorske mreže za hrvatske tvrtke, bit će potpisan ovog petka u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.

Supotpisnici sporazuma su zamjenik glavnog direktora Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora i voditelj Odjela za međunarodne poslove dr. Volker Treier, direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore  (AHK) Sven Thorsten Potthoff i predsjednik HGK Luka Burilović.

27. travanj 2024 05:35